4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

En fazla hava kirliliği Edirne'de

Türkiye genelinde Ekim ayında kükürtdioksit ortalaması en yüksek il Edirne, partiküler madde ortalaması en yüksek il Afyonkarahisar oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim 2011 Hava Kalitesi İstatistiklerini açıkladı. En yüksek kükürtdioksit ortalaması Edirne'de, partiküler madde ortalaması ise Afyonkarahisar'da gerçekleşti 2011 yılı Ekim ayında kükürtdioksit (SO2) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Edirne, Muğla, Bolu, Uşak ve Niğde oldu. Aynı dönemde partiküler madde (PM10)(1) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise Afyonkarahisar, Malatya, Batman, Gaziantep ve K.Maraş (Elbistan) yer aldı.

-PARTİKÜLER MADDE ORTALAMALARINDA SINIR DEĞER VE UYARI EŞİĞİ AŞILDI-

2011 yılı Ekim ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen SO2 ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır (KVS) Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı. Aynı dönemde PM10 ortalamaları incelendiğinde, KVS Değeri Adıyaman, Afyonkarahisar, Gaziantep, Malatya, K.Maraş (Elbistan), Mardin, Siirt, Van, Batman ve Kilis'de aşılırken, İlk Seviye Uyarı Eşiği Afyonkarahisar, Malatya, Mardin ve Batman'da üzerine çıkıldı.
 

anka
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2011 Cuma 18:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail TÜYSÜZ IP: 88.255.237.xxx Tarih : 11.01.2012 11:14:47

Evet kömürü gelişi güzel yaktığımız müddetçe bu hava kirliliğlinden kurtulamayız. Ne kadar kontrol olursa olsun insanın kendisine saygısı yoksa etrafına hiç saygısı olmaz böyle kirlilik olur Her şeyden önce SAYGI diyorum kendine saygın olsun ki ÇEVRE nede saygılı ol