2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

En hızlı yazan kazanır

Edirne il genelindeki adliyelere alınacak olan sözleşmeli 17 katip için yapılan uygulama sınavına 272 kişi başvuruda bulundu.

Edirne Adliyesi önünde toplanan adaylar, yanlarında getirdikleri klavye ve diz üstü bilgisayarlar ile sınav öncesi hızlı ve yanlışsız yazı yazmak için harıl harıl çalıştılar. Daha sonra adaylar 3 dakika içinde yanlışsız en az 90 kelime yazabilmek için sınav salonunda ter döktüler.

Edirne ve ilçeleri Enez, Havsa, İpsala, Keşan, Lalapaşa, Süloğlu ve Uzunköprü Adliyelerine 17 sözleşmeli katip alınacak olması nedeniyle asılan ilanın ardından 2008 KPSS sınavından 70 ve üstü puan alan adaylardan 272 kişi başvurdu.
Yapılan başvuruların ardından 272 aday için bugün Edirne Adliyesi 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'nda klavye ile uygulama sınavı yapıldı.

Sınav için ise adaylar sabahın erken saatlerinde adliye önünde toplandı ve sınavın yapıldığı salona girebilmek için sıranın kendilerine gelmesini beklediler. Bu sırada çok sayıda aday, getirdikleri klavye ve diz üstü bilgisayarlar ile sınav öncesi hızlı ve yanlışsız yazı yazabilmek için tekrarlar yaptılar.

Daha sonra adaylar 8'erli olarak salona alındılar ve kurulan komisyonun önünde kendilerine verilen metni 3 dakika içinde yanlışsız en az 90 kelime yazabilmek için ter döktüler. Sınavda 90 ve üzerinde puan almayı başaran adaylar, önümüzdeki hafta Cumartesi günü yapılacak olan sözlü sınava katılacak. Sözlü sınavda en iyi 17 kişi arasına girenler sözleşmeli olarak işe alınacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 16:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?