4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Enez'de 30 hektar kül oldu

ENEZ'DE YAKLAŞIK 30 HEKTAR ALAN KÜL OLDU

Edirne'nin Enez ilçesinde Büyükevren Köyü Tesiş Yazlık Siteleri Sahil kesiminde ormanlık alanda çıkan yangında, yaklaşık 30 hektar alan kül oldu.

Yangın, saat 13.00 sıralarında çıktı. Yazlıkçıların haber vermesi ile olay yerine gelen Keşan Orman İşletmesi'ne bağlı yangın söndürme ekipleri, arazöz ve iş makineleri ile 3 helikopter, 2 uçak ve 2 gözcü uçağı yangına müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren yangında 30 hektarlık alan zarar görürken, 5 hektarlık çam ormanı da önemli ölçüde zarar gördü.

Keşan Orman İşletme Müdürü İsmail Budak, "Yangının elektrik tellerinden çıktığı tahmin ediliyor. Ancak, görüyorsunuz, çam ve meşe dipleri bira şişeleri dolu. Yangın çıkaracak birçok neden var. Ormanları yasaklıyoruz diye vatandaşlar bize kızıyor" dedi.

Enez Kaymakamı Fatih Baysal, "Bugün Büyükevren Köyü Tesiş Yazlık Siteleri Mevkii'nde orman yangını meydana geldi. Ormanın içinden elektrik tellerinin geçtiğini gördük. Muhtelemen bunların ağaçların sürtünmesi nedeniyle yangının meydana geldiğini tahmin ediyoruz. Elektrik hattı da özel bir hat. TREDAŞ'a bağlı bir hat değil. Toplam 3 helikopter, 2 uçak, 2 de gözcü uçağı ve diğer ekipler çalıştı. 3 saat süren yangın sonrası kontrol altına alındı. Enez ve Keşan ekiplerimiz, Orman İşletmesi Ekipleri güzel

çalışma yaptılar. Karşı ateş yakarak, yangının büyümesini önledik. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Büyük bir yangın faciasını atlatmış olduk" diye konuştu.

Öte yandan, alevlerin içinde kalan bir kaplumbağa, Gazeteci Ömer Çakıcı tarafından fark edilerek, yangın alanından alındı.

ENEZ'DE YAKLAŞIK 30 HEKTAR ALAN KÜL OLDU
ENEZ'DE YAKLAŞIK 30 HEKTAR ALAN KÜL OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 20:54:00
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 19:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?