3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Enez'de tarih fışkırıyor

Edirne'nin Enez İlçesi'nde 1971 yılından yapılan kazı çalışmaları devam ederken, çalışmalar sırasında kazmanın vurulduğu her yerden yeni bir tarih çıkıyor. 

7500 yıl önce kurulan Enez'de, 1971 yılında başlayan arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor. Uzmanların yaptığı çalışmalar sırasında vurulan her kazmanın altından yeni bir tarih çıkıyor. İstanbul Üniversitesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran gözetiminde 60 kişilik ekiple yapılan kazı çalışmalarında, Enez Yeni Mahalle "Taşlıyokuş" mevkiinde M.Ö'ye ait "Mezar Odası" bulundu.

Prof. Dr. Sait Başaran, "Arkeolojik kazılarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da titizlikle sürdürülmektedir. Enez'de kale içinde ve diğer bölgede 4 ayrı ekiple çalışıyoruz. Kazılarda çeşitli tarihi bulgulara rastlıyoruz. Bu arada Enez içinde yapılan kanalizasyon inşaatını da gözetim altında takip ediyoruz" dedi. 

AK Parti Enez İlçe Kurucu Üyesi Harun Düz ise, "Enez gerçekten tarihi bir ilçe. Çok değerli antik eserler çıkıyor. Bunların Edirne Müzesi'ne gönderildiğini duyuyorum. Tarihi eserlerin şirin ilçemiz Enez'de bir müze yapılarak burada sergilenmesini istiyoruz. Bu ilçemiz açısından da faydalı olacaktır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 00:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?