6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Engelli minikler gönüllerince eğlendiler

Trakya Üniversitesi Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri ile birlikte Mickeyland Çocuk Eğlence Merkezi’nde kendileri için düzenlenen organizasyonla eğlendi.

Mickeyland Çocuk Eğlence Merkezi’nde düzenlenen eğlencenin açılış konuşmasını yapan T.Ü Armağan Dönertaş Müdürü Cemile Özeker, ailenin temelini oluşturan özel eğitime yönelik ilk çalışmaların, 1987 yılında T.Ü’nin Tıp Fakültesi çocuk polikliniğinde başladığını belirterek, 1994 yılında T.Ü Zihin ve Hareket Özürlü Çocuklar için Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi adı altında hizmetlerini sunmaya devam eden merkezin, 1997 yılından bu yana da, T.Ü Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi olarak çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Özeker, şu an itibariyle merkeze kayıtlı çocuk sayısının bin 665, devam eden çocuk sayısının ise 232 olduğunu söyledi. Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan ekibin, birliktelik içerisindeki amacın erken dönemde engelin tespit edilmesi olduğunu belirten Özeker, engelin fark edildiği anda çocuğun ve ailenin gelişimleri doğrultusunda özel eğitim, fizik tedavi ve rehabilitasyon, psiko-sosyal destek ve mesleki eğitim hizmetlerinin en iyi ve en verimli şekilde sunduklarını kaydetti.

Düzenlenen programa katılan engelli çocuklar, bir yandan merkezin içerisindeki oyuncaklarla oynarken, bir yandan da çalan müzik ile coşup eğlendi. Eğlence sırasında çeşitli sponsorların katkılarıyla düzenlenen hediye çekilişinde, çok sayıda hediye çocuklara dağıtıldı.

edirne
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 15:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?