2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Er meydanı ilaçlandı

Bu yıl 29 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde 648.'si yapılacak olan Kırkpınar güreşleri öncesinde Türkiye'de ölümlere yol açan kenelere karşı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkii ilaçlandı.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın yaklaşması ile beraber özellikle Sarayiçi'nde kontroller arttırıldı. Sabah saatlerinde Sarayiçi mevkiine gelen ekipler tribünler ve güreş sahasını ilaçladı. Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce oluşturulan ekiplerin vardiyalı olarak 24 saat görev başında olduğu ve kenelerin yaşayabileceği nehir kenarları, parklar ve piknik alanlarında ilaçlama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada,
Sarayiçi Er Meydanı'nda lokantaların bulunduğu bölümde ilaçlama çalışmasının tamamlanmasının ardından, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkisindeki Er Meydanı'nda kene ilaçlamasının periyodik olarak devam ettiği ifade edildi.


Edirne Belediyesi Veteriner Hekimi Mehmet Rodoplu yaptığı açıklamada, "Şehrimizin her yerinde olduğu gibi Sarayiçindede ilaçlama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kırkpınara az bir süre kala Sarayiçinde dış ortamın ilaçlamasını yaptık. Güreş sahasında de çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlaçlarımız tedbir amaçlı olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde kene vakası görülmedi ama sürekli altında tutarak ilaçlamayı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız Nisan ayı sonu Mayıs ayı başında başladı, yaz sonuna kadarda sürecek.


24 görevli ekiplerimiz var, herhangi bir şikayet olduğu zaman anında müdahele ediyoruz, Seyircilerimiz ve pehlivanlarımız gönül rahatlığı ile Kırkpınara gelebirler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 14:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?