3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Erdoğan Edirne'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dünya devleri arasında 19. sırada yer aldığını belirterek, "İnşallah daha ileri gideceğiz. Petrol kuyularımız yok ama tırnakları ile toprağı kazıya kazıya bir yerlere gelen iktidarımız var" dedi. 

Başbakan Erdoğan, partisinin İl Teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğine katılmak üzere eşi Emine Erdoğan ile birlikte Edirne'ye geldi. Yemekte Emine Erdoğan ise iftarda karşılaştığı bir çocuğu severek torun hasretini gidermeye çalıştı. İftar yemeğinden sonra konuşan Başbakan Erdoğan, "Değerli kardeşlerim milletimizle el ele vererek başlattığımız medeniyet yürüyüşünde tüm engelleri aştık. Milletimizin güveni ve desteği sayesinde Türkiye'nin tüm meselelerini üzerine giderek çözüme kavuşturduk. Güven ve istikrar sağladık. Bir ülkeye küresel sermaye gelir, yatırım gelir, o ülke de dünya devleri arasında o zaman yerini alır. Türkiye bu sıralamada 19. sırada. İnşallah daha ileri gideceğiz. Petrol kuyularımız yok ama tırnakları ile toprağı kazıya kazıya bir yerlere gelen iktidarımız var. Biz bu gücü milletimizden aldık, milletimizle buraya geldik. Kimse bu ülkede ben yaptım demesin, biz iktidar olarak ortaya bir şey koyduk, bunları biz yaptık evet biz yaptık. Elde ettiğimiz başarıların altında milletimiz vardır. Biz mütevazı olacağız. Bize tevazu yakışır. Gurursa Allah'a aittir. 3 Kasım'daki millet iradesi, Türkiye'nin büyük bir sıçramayla ekonominin en iyi yerine oturtmuştur. 2.6 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi şimdi yüzde 7.8 oranında büyüme göstermiştir.Türkiye'de nominal faiz yüzde 45'lerde idi, bahar krizine rağmen yüzde 14'lere kadar düştü. Bahar krizine rağmen enflasyonsa yüzde 10'lara düştü, bunu daha da aşağıya çekeceğiz. Biz krize kapılmadık IMF'ye olan borç 23 milyar dolardı, şimdi ise 11.3 milyar dolar. Bazıları çıkıyor bunlar IMF ne derse onu yapıyor diyorlar. Türkiye IMF'nin 29 kurucu ortağından biridir, IMF ile ortaklık bizimle başlamadı. Türkiye o zamandan beri IMF'dedir. Bizler onların borcunu ödüyoruz, kimin borcunu ödeyeceğiz. Bizler gereği neyse onu yapıyoruz. IMF dünyada rast gele bir kuruluş değil. Türkiye onun için üye. Biz ortaklık sermayemizi artırdık, herkes öyle artıramaz. 4 ülke sermayesini artırdı. Bu da Türkiye'nin dünyadaki kredisini artırıyor. Kredi notunuzu da artırıyor. Onlarca yıldır sağlanamayan bu istikrar AK Parti döneminde sağlanmıştır, bunda özel sektörümüzün de büyük payı vardır" diye konuştu.
Edirne'nin bir tarih, kültür, medeniyet kenti olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Edirne'miz vizyon kentlerimizden birisidir. Hizmet etmenin bahtiyarlığını birlikte yaşacağız. Bu şehir bir abide. Biz bunun kıymetini biliyor muyuz? Edirne'de yaşayanlar da Edirne'nin kıymetini bilmiyorlar, hakaret saymayın. Balığa denizin kıymetini sorsanız anlamaz, kıyıya koyarsan da onun için su hayattır. Edirne'nin kıymetini bilin. Bu iktidar onun için Edirne'ye önem veriyor. Edirne'nin tarihten bugüne kadar kalan eserlerini çok sağlam bir şekilde taşıyalım onun için çalışıyoruz. Bu eserler para basar bunun farkında değiliz. Edirne'ye gelen turist sayısı 10'a katlanmalı, eksiğimiz var. Bizim de eksiklerimiz var. Daha iyi tanıtmalıyız ve otel sayılarını da çoğaltmalıyız. Sadece Kırkpınar için değil, dışında da gelmeli. İhracat yapmak isteyen Trakyalı Edirneli girişimcileri dış ticaret müsteşarlarına ve etüt merkezine baş vursunlar onlar gerekli yönlendirmeyi yapacak yol gösterecek" şeklinde konuştu. 

Başbakan Erdoğan, yemekten sonra Selimiye Camii'ne geçerek teravih namazı kıldı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 03:31:23
Güncelleme :15 Ekim 2006 Pazar 03:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?