3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Eşi terk edince kubbeye çıktı

Edirne'de 2 ay önce evlendiği eşinin şiddetli geçimsizlik nedeniyle kendisini terk ederek annesinin yanına gitmesi üzerine bunalıma giren şahıs tarihi Eski Cami'nin kubbesine çıkarak intihar etmek istedi. Kentin merkezinde yaşanan intihar eylemini gören yüzlerce kişi olayı film seyredermiş gibi izleyip, cep telefonlarına kaydetti.

Olay, saat 14.00 sıralarında kent merkezindeki Talatpaşa Caddesi üzerinde bulunan tarihi Eski Cami'de meydana geldi. Eşinin 2 gün önce kendisini terk etmesi üzerine bunalıma giren 28 yaşındaki M.T, restorasyon çalışmaları nedeniyle caminin çevresine kurulan iskeleye tırmanarak kubbeye çıktı.

M.T daha sonra "Eşim beni terk etti. Onsuz yaşayamam. Eşim buraya gelmezse intihar ederim" diye bağırmaya başladı. Durumu fark eden vatandaşlar ise hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri olası atlama olayına karşı beton zemine şişme balon açtı. Caminin kubbesine çıkan polis ekipleri ise çılgın aşık M.T'yi ikna çalışmalarına başladı.

Kentin en işlek yerinde meydana gelen olayı fark eden meraklı kalabalık ise bir anda caddeyi festival yerine çevirdi. Toplanan yaklaşık bin kişi dikkatle intihar eylemini izlerken, kimi 'Ya atla, ya da in aşağıya' diye bağırdı. Bazı vatandaşlar ise olayı cep telefonları ile görüntülemeye çalıştı. Bu sırada intihardan haberdar olan M.T'nin yakınları olay yerinde gelerek sinir krizleri geçirdi.

Bazı yakınları ambulansla hastaneye kaldırıldı. M.T, kubbenin en ucuna gelerek "Karımı çok seviyorum. Beni terk etti. Ya buraya gelip beni sevdiğini söyleyecek. Yada aşağıya atlayarak canıma kıyarım" diye bağırmaya devam etti. Polis ekipleri ise M.T'nin yakınları aracılığı ile H.T'ye ulaşmak istedi. Ancak telefon ile ulaşılan H.T gelmeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine devreye giren polis ekipleri, H.T'nin yanına giderek gelmesi konusunda ikna etti. Karısının geldiğini gören M.T, kubbeden 'Beni bırakma' diye bağırmaya başladı. M.T yaklaşık 1 saat süren eylemini polislerin yanına gelmesiyle sonlandırdı. M.T'nin aşağıya indiğini gören H.T ise 'Bıktım senden' diye söylendikten sonra eşini görmeden olay yerinden uzaklaştı. Daha sonra polis yardımı ile camiden çıkartılan M.T ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 09:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?