3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Eski Başmüdür hakim karşısında

Kapıkule'de gerçekleştirilen "Rüşvet Operasyonu" kapsamında tutuklanan Edirne Gümrükler Eski Başmüdürü İbrahim Halil Ekinci, ilk kez hakim karşısına çıktı. Rüşvet aldığı yönündeki suçlamaları kabul etmeyen Ekinci'nin tahliye talebi reddedildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Ekinci ile birlikte söz konusu satış mağazasının muhasebe sorumlusu Oktay Üvez ve firmanın Edirne'deki sorumlusu Murad Eraslan hazır bulundu. Gümrük sahasındaki satış mağazasının yetkililerinden mağaza kira kontratının uzatılması sırasında olumsuz görüş bildirmeme karşılığında 1.400 YTL değerindeki 88.01 model Nokia marka bir cep telefonunu rüşvet olarak aldığı ileri sürülen Ekinci, suçlamaları kabul etmedi.

"Rüşvet olarak aldığı 88.01 model Nokia marka bir telefonu aynı mağazada çalışan ve sevgilisi Dilara Şeremetoğlu'na hediye ettiği" iddia edilen Ekinci, kendisine verilen telefonun parasını ödediğini; ancak faturası gelmeyince telefonu firmanın Edirne sorumlusu Murad Eraslan'a iade edilmek üzere Dilara Şeremetoğlu'na öne sürdü. Ekici mahkemedeki ifadesinde, "Bir gün telefonumu düşürdüm. Free shopun Edirne'deki sorumlusu Murad Eraslan yanımdaydı. Telefonuma bakıp 'Müdür Bey bu telefondan hayır gelmez. Yeni bir telefon çıkmış, bataryası da çok daha uzun dayanıyor' dedi. Ben de bu telefonun marka ve modelini sordum. İstanbul'a gittiğimde aradım; fakat bulamadım. Murad'a bulamadığımı söyledim. O da 'Ben sana bulurum' dedi. Sonra telefonu getirdi. Ben de kendisine telefonun parası olarak makamımda 1.100 YTL verdim. Faturasını istedim, faturası geldiğinde 300 YTL daha vereceğimi söyledim. Fakat faturası gelmeyince iade etmeye karar verdim. Telefonu patronuna vermesi için free shopta çalışan ve soyadını bilmediğim Dilara adlı kıza verdim. Anne ve babası ayrı olduğu için manevi desteğe ihtiyacı var. Kendisini aramam tamamen ona manevi destek olmak amacıyladır" dedi.

Dilara Şeremetoğlu ise olayla ilgili olarak polis ve savcılıkta verdiği ifadede, telefonu "erkek arkadaşım" dediği Ekinci'nin kendisine sürpriz yaparak hediye ettiğini söylemişti. Şeremetoğlu duruşmada tanık olarak verdiği ifadede ise, "Beni Murad Eraslan işe aldı. Savcılık emanetine alınan 88.01 model Nokia telefonu bana Başmüdür İbrahim Halil Ekinci, patronuma götürmem için getirmişti" şeklinde ifade verdi. Şermetoğlu savcılıktaki ifadesinde de, "Telefon bana hediye edildi, ben de kaçak olma ihtimaline karşılık IMEI numarasını Turkcell'e kaydettirdim" yolundaki ifadesi hatırlatılınca, "Telefonu patronuma götürdüm, eğer satmayı düşünüyorsa ben satın alacaktım. O yüzden öyle davrandım" karşılığını verdi. Şeremetoğlu, "Müdür Beyle sık sık ve çoğu zaman gece yarısı telefonla neden görüşüyordunuz?" şeklindeki soru üzerine, "İbrahim Halil Bey bizim aile dostumuzdur" dedi.
Tanık genç kızın ifadeleri arasındaki çelişki nedeniyle Cumhuriyet Savcısı M. Müsebbih Engin, Dilara Şeremetoğlu'nun hakkında "yalancı tanıklık"tan Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 272. maddesi uyarınca işlem yapılmasını istedi. Ekinci'nin tahliye ve beraat talebi reddedilirken, duruşma ertelendi.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 17:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?