1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Eski kütüphaneye yeni proje

Edirne Valiliği, Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgenin ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından, sokakta yaşayan çocuklara yönelik hizmet modeli oluşturdu.

Bu çerçevede Eski il Halk Kütüphanesi gerekli tadilat yapılarak "Çocuk ve Gençlik Merkezine" dönüştürülecek.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, eski İl Halk Kütüphanesi binasının çocuk ve gençlik merkezine dönüştürüleceğini belirterek, "İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, Belediye Başkanlığı ve İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce yapılan sokak çalışması ile 60 çocuğun çalıştırıldığı tespit edildi. Bu tespitler sonucunda İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 30 çocuk ailesi ve çocukla görüşülerek, yasal uygulamalar, sokağın çocuklar üzerindeki olumsuz etkisi konularında bilgilendirme yapılarak ailelerin ve çocukların dosyaları oluşturuldu. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarında uçucu madde kullanan 7 çocuk ve gencin ailelerini ile birebir görüşme yapılarak rehberlik hizmeti verildi" dedi.

Miroğlu, çocuğun yaşının gereklerini yaşamaları, sokakta kalma sürelerinin kısaltılması, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerle ruhsal gelişmesine yardımcı olmak amacıyla eski il halk kütüphanesi bünyesinde "Çocuk ve Gençlik Merkezi" oluşturulmasına karar verildiğini belirtti.

Miroğlu, ayrıca çocuklar ve aileleri ile yapılan görüşmeler sonucunda Edirne Kent Konseyi işbirliği ile 20 çocuk ile tiyatro çalışmalarına başlandığını ve çocuklar ismini kendilerinin verdiği "Elma Şekeri Tiyatro grubunu" kurduklarını ve Deveci Han Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?