3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

ETSO'dan kiracılarına jest

Edirne ve Ticaret Sanayi Odası (ETSO) yönetim kurulu aldığı kararla 2009 yılında sahip olduğu gayrimenkullerinde, kiracı durumunda bulunan esnafın iş yerlerinde kira artışına gitmeyecek.


ETSO Genel Sekreter Vekili Nevzat Taşkın, ETSO toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında, ETSO yönetim kurulunun global ekonomik krizin, iş dünyasındaki etkilerini azaltmak için 2009 yılında sahip olduğu gayrimenkullerinde kira artışına gitmeme kararını aldığını söyledi.

Taşkın, yapılan uygulamanın tüm kamu ve özel sektörde örnek teşkil etmesini beklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“ETSO yönetim kurulumuz krizin genel etkisinin iş dünyasına etkilerinin azaltılmasının yanı sıra ilimizde iş dünyasına destek olmak amacıyla odamızın sahip olduğu gayrimenkullerde, ticaretini her türlü zorluklara karşı devam ettirmeye çalışan, istihdam yaratarak ilimiz ekonomisine katkıda bulunan, iş yerlerine yaşanan krizin etkilerini azaltmak amacıyla kira rakamlarında 2009 yılı için herhangi bir artış yapılmayacaktır.”

Taşkın, ETSO'nun sahip olduğu 40 iş yerinden aylık 12 bin YTL kira bedeli geliri olduğunu da kaydetti.

KİRACILAR UYGULAMADAN MEMNUN

ETSO kiracılarından 46 yıllık esnaf Eşref Kasap, ETSO'nun aldığı kararın kriz döneminde bir nebze ekonomilerini rahatlatacağını söyledi.

Kasap, krizin etkisinin Türkiye'ye yansımasının medyadan takip ettiklerini belirterek, “Her gün televizyonda kapanan fabrikaları izliyoruz, Ankara Atakule gibi bir iş merkezinde dahi dükkanlar kapanıyorsa, kriz Türkiye'ye gelmiştir. ETSO'nun bu davranışını takdir ediyoruz” dedi.

Bir başka esnaf Hasan Şimşek ise, ETSO'nun aldığı kararın kendilerini mutlu ettiğini ve ETSO kiracıları olarak, aldıkları karar için ETSO yönetimine teşekkür ettiklerini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 13:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?