1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Ev yandı iftaiye seyretti

Edirne’de dün gece çıkan yangında, bir ev tamamen yanarak kül oldu. İtfaiye ekipleri yolların kapalı olması nedeniyle yangın mahalline ulaşamadı. Daha sonra da hortumlardaki su donunca, itfaiye evin kül oluşunu sadece seyretmek zorunda kaldı.

Yıldırım Semti, Hacısarraf Mahallesi Yeni Yol Sokak’ta Metin Alerik’e ait evde nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Mahalle sakinleri, çıkan yangını hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın ihbarını alan itfaiye ekipleri de hemen olay yerine doğru yola çıktı.

Fakat cadde ve sokaklarda biriken karlar temizlenmediği ve tuzlama çalışması yapmadığı için yollar kapalıydı. Olay yerine ilk çıkan itfaiye ekibinin aracının yangın yerine ulaşmasına rağmen, suyun donması nedeniyle yine yangına müdahale edilemedi.

Uzun süre olay yerinde bekleyen itfaiye ekipleri, yangının evi tamamen sararak kül etmesini izlemek zorunda kaldı. Bu arada, ikinci itfaiye ekibi, yolun kapalı olması nedeniyle yangın yerine ulaşmak için büyük çaba harcadı. Belediyeye ait bir greyderin yaklaşık yarım saat içinde açtığı yoldan geçen araç, olay yerine yetişebildi. Fakat yanan ev tamamen kül olmuştu.

Evi yanan Metin Alerik, itfaiye ekiplerine ve belediyeye öfkelenirken, "Evim yanıyor, kimse bir şey yapmıyor. Yazıklar olsun. Gelen itfaiye ekipleri ise yangını izliyor. Belediye yolları açmadığı için evim gözlerimin önünde kül odu. Başkan oy istemeye geliyor; ama sokakların haline bakın" diye haykırdı. Alerik Ailesi sinir krizleri geçirirken, ev tamamen yanarak kül oldu.

Yangının büyüyerek etrafa sıçramasından korkan mahalleli, bahçe hortumuyla ve yerdeki karlarla yangını söndürmeye çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 16:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?