4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Ev yemekleri yarışması sonuçlandı

TRAKYA EV YEMEKLERİ YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU

Her yıl Kırkpınar Haftası'nda düzenlenen ve bu yıl 20.'si organize edilen 'Trakya Ev Yemekleri Yarışması' sonuçları belli oldu.

Bu yıl 650'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası dahilinde il Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Trakya Ev Yemekleri Yarışması' sonuçlandı. 5 asırlık Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı'nın bahçesinde yapılan yarışmada dört ayrı kategoride toplam 96 lezzet yarıştı. Hamur işleri, etli yiyecekler, sebzeli yiyecekler ve tatlılar olmak üzere toplam 4 kategoride birbirinden güzel ve lezzetli 96 yemeklerden tadıldı. Hamur işlerinde 40, etli yiyeceklerde 15,

sebzeli yiyeceklerde 18 ve tatlılarda ise 23 kişilik katılım sağlandı. Bir saatlik değerlendirmenin ardından jüri üyeleri zor da olsa ilk 3'e giren yemekleri seçti. Hamur işlerinde 'Kokar Böreği' ile jüriden 85 puan alan Ayşe Öztürk 1'inci, 'Mantı' yemeği ile 84 puan alan Bahar Batanin 2'nci, 'Kandil Mantı' yemeği ile 81 puan alan Nurten Yalçıntosun 3'üncü oldu.

Sebzeli yemeklerde, 'Yaprak sarma' ile jüriden 88 puan alan Zekiye Yılmaz 1'inci, aynı yemekle 85 puan alan Nurşen Demiray 2'inci ve 'Mamzana' ile 85 puan alan Begüm Çorbacı ise 3'üncü oldu.

Etli yemekler kategorisinde 'Soğan aşı' yemeği ile jüriden 77 puan alan Ece Çetin 1'inci, 'Gerdaniye' ile 75 puan alan Emel Örüç 2'nci ve 'Etli Rumeli lokması' ile 71 puan alan Nurten Yalçın ise 3'üncü oldu.

Tatlılar kategorisinde de 'Peynir helvası' ile jüriden 96 puan alan Nahide Loca 1'inci, 'Gaziler helvası' ile 91 puan alan Sündüz Garip 2'nci, 'Un helvası' ile 88 puan alan ise Çiçek Tosun 3'üncü oldu.

Dereceye giren lezzet ustalarına Edirne Belediyesi tarafından küçük altın ve Trakya Birlik tarafından da kepçe takımı armağan edildi. Dereceye girenlerin belirlenmesinin ardından Vali Yardımcıları Ali Deniz Sürmen ve Abdullah Arslaner ile Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere tarafından aşçılara hediyeleri ve katılım belgeleri verildi.

TRAKYA EV YEMEKLERİ YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU
TRAKYA EV YEMEKLERİ YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU
TRAKYA EV YEMEKLERİ YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2011 Çarşamba 19:26:04
Güncelleme :7 Temmuz 2011 Perşembe 18:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?