3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Evler yıkıldı direk yol ortasında kaldı

Edirne'nin Yeniimaret Mahallesi'ndeki Topyolu Caddesi'nin tam ortasında bulunan elektrik direği kazalara davetiye çıkarıyor. Edirne Belediyesi'nin istimlak ederek genişlettiği yol mahalle halkına kolaylık sağlarken yolun ortasında kalan ve aylardır kaldırılmayan elektrik direği ise özellikle geceleri tehlikeye neden oluyor. 

Son günlerde kentin birçok kısmındaki elektrik şebekelerini yer altına alan TREDAŞ, çalışmalarını sürdürürken Yeniimaret halkı sıranın bir an önce kendi mahallelerine gelmesini istiyor. Yeniimaret halkına daha iyi hizmet edebilmek amacıyla yolu genişletmek isteyen ve buradaki evleri istimlak ederek yolun kapasitesini iki katına çıkaran Edirne Belediyesi'nin çalışmaları bittikten sonra ortada bir elektrik direği kaldı. Yolun ortasında kalan direk etrafına birkaç parke taşı ve üzerine de bir uyarıcı levha konarak sürücülerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Yolu adeta bir refüj gibi ortadan ikiye bölen direk olası kazalara da davetiye çıkarıyor. 

Direğin bir an önce yol üzerinden kaldırılmasını talep eden mahalle sakinleri yolun özellikle geceleri çok tehlikeli bir hal aldığını söyledi. Edirne Belediyesi'nin yolu asfaltlamasının ardından bazı gençlerin yolda özellikle geceleri çok hızlı gittiğini belirten bir mahalleli, "Her an bir kaza olacak korkusuyla geceleri yatamaz olduk. Direğin yol ortasında kalması araç sürücüleri kadar cadde üzerinde evi ve iş yeri olan mülk sahipleri için de tehlike oluşturuyor. Yetkililerden ricamız bu direğin
herhangi bir hayata malolmadan kaldırılmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?