4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Evlerine kayıklarla gidiyorlar

VENEDİK DEĞİL EDİRNE

Edirne'de, gece başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağış nedeniyle Oğulpaşa Deresi'nin taşmasının ardından Edirne-Kırklareli karayolu yeniden ulaşıma kapandı. Ulaşım alternatif yollardan sağlanırken, taşkınların yaşandığı Tunca Nehri çevresindeki vatandaşlar, evlerine kayıklarla gidip geliyor.

Kentte gece başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artıran sağanak nedeniyle Oğulpaşa Deresi taşarak D-20 Karayolu'na yayıldı. Yol, tehlike oluşturmaması amacıyla sabah saat 07.00 sıralarında trafiğe kapatıldı. Edirne-Kırklareli arasındaki ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor.

Taşkınlara neden olan ve debisi 220 metreküp-saniyeye çıkan Tunca Nehri çevresinde oturan vatandaşlar ise, sular altında kalan evlerine kayıklarla gidip geliyor. Edirne'de Venedik'i andıran görüntüler yaşanırken, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı alan, Fatih, Kanuni ve Yanlızgöz köprüleri ile Mehmetçik gazinosu, Un Değirmeni, Kasımpaşa Camii ve çok sayıda işyeri sular altında bulunuyor. Değirmenyeni köyünde ise 12 ev hala sular altında.

Meriç Nehri'nde ise yükselme devam ediyor. Meriç Nehri'nin debisi bin 230 metreküp saniyeye çıkarken, Bosnaköy'de bulunan çiftlikler ve ahırlar sular altında kaldı. Bölgedeki büyük ve küçükbaş hayvanlar taşkın yaşanmadan önce tahliye edilmişti.

VENEDİK DEĞİL EDİRNE
VENEDİK DEĞİL EDİRNE
VENEDİK DEĞİL EDİRNE
VENEDİK DEĞİL EDİRNE
VENEDİK DEĞİL EDİRNE
VENEDİK DEĞİL EDİRNE
VENEDİK DEĞİL EDİRNE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 11:42:03
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 12:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?