4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Eylemcilerin sayısı giderek azalıyor

EDİRNE'DEKİ EYLEMCİLERİN SAYISI GİDEREK AZALIYOR

Edirne'de sol bir örgütün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek olmak için kente girmek isteyen ve günlerdir Babaeski'de bekleyen grubun sayısı giderek azalıyor.

Gelişmeleri televizyondan izleyen aileler, bugün de Babaeski'ye giderek çocuklarını teslim aldı. Böylelikle eylemcilerin sayısı, 150'den 60'a düştü.

Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla İstanbul'dan gelen ve Edirne'ye girişlerine izin verilmeyen grubun Babaeski'deki dinlenme tesislerindeki tedirgin bekleyişi sürüyor. Daha önce de 4 ailenin çocuklarını aldığı grupta bugün de çözülmeler yaşandı. Eylemcilerin arasında gördükleri kızlarını almak için bir aile daha Babaeski'ye geldi. Adının açıklanmasını istemeyen baba, kızını almak istediğini söyledi. Eylemcilerin arasında girmek istemeyen baba S.A, kızını bulunduğu taksiye alarak İstanbul'a doğru yola çıktı.

Öte yandan, grup arasındaki C.Ö.'nün ailesi de, oğullarının grup arasında olduğunu televizyondan öğrenerek Babaeski'nin yolunu tuttu. C.Ö.'yü teslim alan halası, eylemci gruba ateş püskürdü. Öfkeli hala eylemcilere, ''Ülkeyi bu kafayla mı kurtaracaksınız? Yazık'' diyerek tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 15:03:04
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 23:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?