4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Eyleme ikinci aile baskını

EYLEMCİ GENCİ ANNESİ DE İKNA EDEMEDİ

Edirne'de tutuklanan sol bir örgütün 5 üyesine destek vermek amacıyla 5 gündür şehre girmeye çalışan eylemcilerin girişimleri sürerken, aileler eylemdeki çocuklarını almak için seferber oldu. Şimdiye kadar iki aile eylemdeki çocuklarını alırken, annesinin eve götürmek istediği genç, eylemi bırakıp gitmek istemedi.

Başka bir semtte düzenlenen aşure etkinliğine katılmak için evden çıkan oğlu Muammer Kaya'nın eylemcilerin arasında olduğunu öğrenen anne Dudu Kaya Babaeski'ye geldi. Jandarma aracı ile eylemcilerin bulunduğu alana gelen anne Kaya, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu söyledi. Eylemci grup tarafından karşılanan anne oğlu ile görüşmek için içeri gitti. Oğlu Muammer Kaya ile bir süre görüşen anne Dudu Kaya oğlunu ikna edemedi ve ağlamamak için kendini zor tuttu. Annesinin üzüldüğünü gören Muammer Kaya Annesine sarılmak istedi ancak, anne buna izin vermeyerek arkasını döndü.

Önceki gün kızını televizyondan eylem yaparken gören Güler Emir, Babaeski'deki dinlenme tesislerine gelerek kızı Alev'i eylemcilerin arasından almıştı. Gurup adına açıklamalarda bulunan Av. Ebru Timdik ile tartışan öfkeli anne diğer ailelere de örnek oldu. Haberin yayılması ile birlikte önceki gece saat 02.30 sıralarında Babaeski İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvuran Ali Şan Yalçın, oğlunun da eylemciler arasında olduğunu ve oğlunu televizyondan gördüğünü söyledi. Jandarma ekipleri ile birlikte dinlenme tesislerine gelen öfkeli baba Ali Şan Yalçın, oğlunun Bozcaada'da piknikte olduğunu bildiğini söyledi. Öfkeli baba Yalçın, "Ben oğlumu Bozcaada'da piknikte biliyorum. Bana pikniğe gidiyoruz dedi daha sonra da telefon açtı. Lodosa kaldık dönemiyoruz. Beni merak etmeyin dedi. Ama televizyonda bir baktım eylemciler arasındaydı. Hemen tesislere geldim, oğlumu buradan götürüyorum. Benden habersiz oğlumu nasıl eyleme götürürsünüz" dedi.

Anne Dudu Kaya'nın oğlunu ikna etme çalışması devam ediyor.

EYLEMCİ GENCİ ANNESİ DE İKNA EDEMEDİ
EYLEMCİ GENCİ ANNESİ DE İKNA EDEMEDİ
EYLEMCİ GENCİ ANNESİ DE İKNA EDEMEDİ
EYLEMCİ GENCİ ANNESİ DE İKNA EDEMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 14:49:04
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 10:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?