2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Fatih'in tablosu restore edilecek

Edirne Belediye Başkanlığı, ünlü ressam Hasan Rıza'ya ait 1896 imzalı "Fatih'in Gemilerini Karadan Yürütmesi" isimli tarihi tabloyu restorasyonun yapılması için Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na teslim etti.

Edirne Belediye Başkanlığı binasında bulunan 12 adet tablonun yapılan incelemeler neticesinde "Kuzular", "Deniz Manzaralı" ve "Karlı Havada Geyikler" adlı eserlerin acil müdahaleye ihtiyacı olmadığı, "Edirne Belediyesi Meclis Üyeleri", "Havuz Başında Gergef İşleyen Kızlar", "Osmanlı'nın Rumeli'ye Geçişi", "Nehirde Kayıklar", "Kızıldeniz Manzarası", "Geyikli Manzara", "Vadide Şelale", "İnsanı Kovalayan Kaplan" adlı tabloların acil müdahale gerektirmemeleri fakat restorasyona ihtiyaçları olduğu tespit edildi.

İlk olarak acil müdahale gerektiren ünlü ressam Hasan Rıza'ya ait 1896 imzalı "Fatih'in Gemilerini Karadan Yürütmesi" isimli tablosu, Milli Saraylar Daire Başkanlığı Tablo Restorasyon ve Konservasyon Atölyesi'ne teslim edildi.
Edirne Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'nde sergilenen tarihi tablo duvardan indirilerek Meclis Salonu'na alındı.

Meclis Salonu'nda tabloyu inceleyen Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nda görevli Araştırmacı Gülçin Gökçe ile Restoratör Derya Tanış, tablo üzerinde teknik bir çalışma yaparak tabloyu teslim aldı. Tablo Restorasyon ve Konservasyon Atölyesi'nde yapılacak restore çalışmasının 1 yılı bulabileceği belirtildi.

Ayrıca, müdahaleye ihtiyacı olan tablolar hazırlanacak bir iş programı doğrultusunda teslim alınarak, Tablo Restorasyon ve Konservasyon Atölyesi'nde restorasyona alınacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?