4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Favori isimler iddialı konuştu

KIRKPINAR'IN FAVORİ İSİMLERİ İDDİALI KONUŞTU

Kırkpınar yağlı gürelerinin başlamasına sayılı günler kala pehlivanlar Edirne'ye gelmeye başladı.

Bu sene 650.'si düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılmak üzere Edirne'ye gelen son iki yılın Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, bu yıl da başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini söyledi. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in, 'Kalleşçe güreş sergileniyor' sözlerini doğru bulmadığını söyleyen Yeşil, "Er meydanında bire bir temkinli bir mücadele var. Kalleşçe güreş yok" dedi.

Edirne'de bu yıl 650. kez düzenlenecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlıklarını tamamlayan Belek Belediyesi'nin 2 altın kemerli başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, kente gelerek güreşlerin başlayacağı saati beklemeye başladı. 45 günlük güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Yeşil, "Ekip arkadaşlarımızla birlikte başarı için odaklandık. Altın kemeri özel bir yıl olan 650'nci yılda üçüncü kez üst üste kazanarak ebedi sahibi olmak istiyorum. Rakiplerimin hepsine eşit şans tanıyorum. Hepsi kaliteli sporcular" dedi.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in, 'Kalleşçe güreş sergileniyor' sözlerini doğru bulmadığını söyleyen Yeşil, "Kalleşçe güreş tabirini kabul etmiyorum. Er meydanına yakışır şekilde bütün pehlivanlar güreş yapıyor. Buranın telafisi yok. Onun için herkes temkinli güreşiyor ve garanti iş yapmak istiyor. Kimse kendini riske atmak istemiyor; çünkü ortada bir yıllık emek var. Her gün çift antrenman yapan ve yıpranan insanlar güreşçiler. Dolayısıyla bir hatayla Kırkpınar'da kaybetmek onlara zor gelebilir.

Burada kalleşçe güreş yok, temkinli bir mücadele var. Güreşler uzayabiliyor. Bu da Kırkpınar'ın kalitesin ortaya çıkarır. Bize, 'eski güreşler nerede' diyerek sitem ediyorlardı. İki yıl önce Recep Kara ile 2 saat güreştik ama yine eleştiriliyoruz" diye konuştu.

Kırkpınar başpehlivanlarından Şaban Yılmaz ise, "Kırkpınar'da çok kaliteli sporcular var, iyi bir güreş seyrettireceğimize inanıyorum, buradan devlet büyüklerine de sesleniyor, biz Türk'ün gücünü yansıtan güreşçiler olarak devlet sporcusu olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Mehmet Yeşil Yeşil'e finalde yenilen Ali Gürbüz de hedefinin Kırkpınar'da başpehlivan olmak olduğunu söyledi. Piyasa güreşlerinde de iyi bir performans sergilediğimi söyleyen Gürbüz, Ağa Seyfettin Selim'in iddialarına şöyle yanıt verdi:

"Herkes eşit şuanda. 15 -20 başpehlivan birbirine denk ve maçlar kıl payı kazanılıyor. Dolayısıyla herkes yenilmek ve hata yapmak istemediğinden dolayı temkinli güreşiyor. 40 derece sıcağın altında iki gün boyunca mücadele veriyoruz. Böyle spekülasyonların yapılması bizim açımızdan hoş değil."

Kırkpınar yağlı güreşlerine katılmak isteyen pehlivanların kayıtları ise Mimar Sinan Kapalı spor salonunda sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2011 Çarşamba 14:22:05
Güncelleme :7 Temmuz 2011 Perşembe 18:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?