4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Festivalde 1 ton ciğer dağıtıldı

EDİRNE CİĞER FESTİVALİ'NDE 1 TON CİĞER DAĞITILDI

Edirne'de düzenlenen 1. Bando ve Ciğer Festivali'nde 1 ton ciğer dağıtıldı. Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'dan gelen bando takımları, iki gün boyunca şehrin çeşitli noktalarında mini konserler verdi.

Edirne Valisi Gökhan Sözer ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, beyaz önlük takarak ciğer tezgahının başına geçti ve pişirdikleri ciğerleri halka dağıttı. Edirne'ye geçen yıl 1 milyon turist geldiğini ifade eden Sedefçi, "Seneye hedefimiz 2 milyon kişi. Edirne güzel kent oluyor. Kırkpınar ve Selimiye dünya kültür mirası oluyor. Bugünde ciğer festivali yapıyoruz. İstiyoruz ki Edirneli esnafımız daha çok kazansın. Edirnemiz daha çok bilinsin, tanınsın istiyoruz" diye konuştu.

Saraçlar Caddesi'nde kurulan 22 stantta pişirilen ciğerleri almak isteyenlerin izdihamına, masaların önüne polis bariyerleri çekilerek engel olunmak istendi. Ancak ücretsiz dağıtılan ciğeri almak isteyen vatandaşlar adeta birbirlerini ezerek izdihama neden oldu. Zabıta ve belediye görevlileri ciğer almak isteyenleri sıraya sokmaya çalıştı. Tüm uyarılara rağmen ciğer dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. 22 ciğerci esnafının cadde üzerinde pişirerek dağıttığı 1 ton ciğer yaklaşık 1 saatte tükendi.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı ve Ciğer Ustası Bahri Dinar, Edirne ciğerinin dünyanın en güzel yerel tatlarından biri olduğunu ifade etti. Ciğerin ince ince doğranarak hazırlandığını söyleyen Dinar, "Dana ciğeri ince ince kesilerek tuzlu suyla sinirlerini alınarak temizleniyor. Daha sonra ise yöremizin yağı ile 120 derece sıcaklıkta pişiriliyor. Biz bu kadar yoğun kalabalık beklemiyorduk ama bugün neredeyse 15-20 bin kişi bu caddeye geldi. Bundan sonraki hedefimiz Balkanlar çapında büyük bir festivale imza atmak" diye konuşu.

EDİRNE CİĞER FESTİVALİ'NDE 1 TON CİĞER DAĞITILDI
EDİRNE CİĞER FESTİVALİ'NDE 1 TON CİĞER DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 18:10:05
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 19:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?