3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Filistin'e Özgürlük Koşusu başladı

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından organize edilen "Edirne'den Gazze'ye Filistin'e Özgürlük Koşusu" başladı. Koşu 31 Ocak günü Hatay Suriye sınırında sona erecek.

Edirne Selimiye Meydanı'nda cuma namazı sonrası başlayan ve 10 profesyonel atletin katımı ile gerçekleştirilen koşu, 31 Ocak günü Hatay Suriye sınırında son bulacak.

Etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şube Başkanı Av. Sinan Tekin, "Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Gazze'de, Siyonist İsrail devleti tarafından tarihte eşine az rastlanır bir katliam yapılmıştır. Çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil insanlar hedef seçilerek, hunharca katledilmiş, insanların evleri başlarına yıkılmış, attıkları bombalarla şehir adeta harabe haline getirilmiştir. Bu katliam Siyonist İsrail devletinin ne ilk katliamıdır ne de son katliamı olacaktır. İsrail yaptığı bu katliamla Filistin halkının iradesini kırmayı, direnişi Gazze'den atmayı, Filistin halkını hezimete uğratmayı, Hamas hükümetini tasfiye etmeyi hedeflemiştir, fakat Filistin halkı direnerek, direnişi ve Hamas'ı bağrına basmıştır ve sonucunda büyük bir zafer kazanılmıştır.

AGD Edirne Şubesi olarak, İsrail'e karşı elde edilen bu zaferin ardından Filistin topraklarının özgürleşme safhasının başlayacağını umud ediyoruz. Bu yüzden de koşumuzun adını "Filistin'e Özgürlük" koşusu koyduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 18:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?