3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Filistinliler için gıyabi cenaze namazı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden yüzlerce Edirneli cuma namazı sonrası Filistin'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cuma namazı sonrası Filistin için para toplanırken, eylemde İsrail bayrağı yakıldı.

Edirne Mimar Sinan Vakfı, Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Rumeli Gençlik Grubu, İlim Yayma Cemiyeti, Alperen Ocağı, Anadolu Gençlik Derneği, Türk Ocağı, Türk Eğitim Sen, Diyenet Sen ve Sağlık Sen gibi sivil toplum kuruluşları Cuma namazı sonra Eski Cami'de Filistin'de ölenler için guyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından cami önünde toplanan kalabalık tekbirler getirip, sloganlar atarak İsrail bayrağı yaktı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Avukat Şükrü Çeşme, İsrail'in dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı genç demeden katliama devam ettiğini belirtti.

Çeşme, "Medeniyet havarisi kesilen Avrupa ve tüm Dünya Filistin'de yaşanan katliam karşısında sessiz kalmaya devam ediyor. Okullar, camiler, hastaneler bombalanıyor. İsrail akıttığı kanda boğulacaktır" dedi.

Polisin geniş güvenlik aldığı eylemde, grup İsrail bayrağını yaktıktan sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:50:43
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 19:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?