2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Gala Kıyısında Yerli Robinson

Edirne'nin Enez ilçesinde Robinson hayatı yaşayan Mustafa Ersoy (65), görenleri hayrete düşürüyor.

Emekli olduktan sonra bir kulübede 25 yıldır tek başına yaşayan Ersoy, hayatı boyunca hiç evlenmemiş. Bekarlığın canına tak ettiğini söyleyen yerli Robinson, artık evlenmek istediğini söylüyor.

Enez'in Hisardağı Gala Kıyısı'nda 25 yıldır bir kulübede yaşayan Mustafa Ersoy, doğanın tüm zor şartlarına rağmen hayatından memnun. 1944 Sürmene doğumlu olan Mustafa Ersoy, 25 yıl önce Enez'e gelip Semkur Salça Fabrikası'nda bir süre çalışmış, buradan ayrıldıktan sonra doğayı çok sevdiği için Gala'nın kıyısında
yaptığı küçük bir kulübede yaşamını sürdürmeye devam etmiş. Ersoy aynı zamanda da İstanbul'dan Demir Sanayi A,Ş.'den emekli olmuş.
Yerli Robinson Ersoy, Gala kenarında çevirdiği çitten kendine bir bahçe yapmış. İçinde bir tek odalı kulübesi var. Kapısı naylondan ve içinde elektrik, su, televizyon kısaca teknoloji adına hiçbir şey yok. Kendine uğraş olsun diye 3 manda, bir inek almış. Kedi ve köpeği de olan Ersoy, ayrıca suyunu kendi açtığı kuyudan temin ediyor. 25 yıldır tek başına ve bekar olan Ersoy hayatı boyunca hiç evlenmemiş. Doğaya olan hobisinin yanı sıra, bir de antika araç merakından 4 tane de eski (hurda) otomobili var.
Daha önce Hisardağ'da 60 yıl tek başına bir kulübede yaşayan Robinson Süleyman Kılıç (87), televizyonların ve gazetelerin yayınlarında sıkça yer almıştı. Ancak Kılıç'ın 2004 Temmuz ayında atının tekmesi sonucu bacağı kırıldıktan sonra uzun süre rahatsızlığı düzelmemişti. Kılıç, son tedavi gördüğü Keşan Devlet Hastanesinde vefat etmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 10:30:16
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 10:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?