4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Geçici göreve gitti şehit oldu

ÇUKURCA'DA ŞEHİT OLAN ÜSTEĞMEN

Hakkari'nin Çukurca İlçesinin Hantepe kesiminde askeri birliğe PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 6 askerden biri olan Piyade Üsteğmen Çetin Aylar'ın Edirne'deki 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki birliğinden geçici görevle Çukurca'ya gittiği öğrenildi.

Çetin Aylar'ın görev süresinin dolmasına bir hafta kala şehit olduğu belirtildi. Aylar'ın Edirne'de ailesinin oturduğu lojmana Türk bayrağı asıldı. Şehit üsteğmenin sosyal paylaşım sitesinde eşi ve çocuklarının fotoğrafını koyduğu ve Atatürk sayfalarına hayran olduğu ortaya çıktı. Şehit Üsteğmen Çetin Aylar'ın Edirne'de oturan ailesi ise şehit haberinin gelmesinin ardından özel bir araçla Tokat'a gönderildi. Şehidin Edirne'de bulunan yakınlarını Edirne Vali Yardımcısı İsmet Akyol, 54.'cü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen ve mesai arkadaşları taziye ziyaretinde bulundu.

Çukurca'daki saldırıda şehit düşen askerler arasında yer alan Tokatlı Üsteğmen Çetin Aylar'ın acı haberi Tokat'ın Turhal İlçesinde yaşayan yakınları ile Edirne'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Servisi'nde hemşire olan eşi Bilge Aylar'a aynı saatlerde iletildi.

Eşi ve dört yaşındaki Hasan Arda adındaki oğlu Edirne'de yaşayan şehit üsteğmenin bölgedeki görev süresinin tamamlanmasına bir hafta kaldığı ve başka bir yere tayininin çıktığı öğrenildi.

ÇUKURCA'DA ŞEHİT OLAN ÜSTEĞMEN
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 20:46:01
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 00:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?