1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

'Göçmen' operasyonu

Edirne’de göçmen kaçakçılığına karışan bir minibüs, jandarma ve polisi saatlerce peşinden koşturdu. Suakacağı Köyü’nde meydana gelen olayda minibüsün anahtarını almak isteyen uzman çavuş sürüklenerek yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri, göçmen kaçakçılığına karıştıkları tespit edilen 34 AT 317 plakalı minibüs ve 22 EZ 784 plakalı otomobili takibe aldı. Suakacağı Köyü’nde Jandarma Uzman Çavuş Mehmet K, 34 AT 317 plakalı minibüsü durdurarak kontakt anahtarını üzerinden almak istedi. Bu sırada minibüsün hareket etmesi üzerine sürüklenen Mehmet K, çeşitli yerlerinden yaralandı. Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet K.’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Uzman çavuşun yaralanması olayına karışan iki aracın Yolüstü Köyü’nden şehir istikametine geldiğinin polise bildirilmesi üzerine, yollarda geniş güvenlik önlemi alındı. Edirne Emniyet Müdürü Uğur Gür’ün de telsizden yönlendirdiği operasyonda, göçmen kaçakçılığı ve uzman çavuşun yaralanmasına karışan 34 AT 317 plakalı minibüsün TEM Otoyolu’na çıkarak İstanbul istikametine gittiği belirlendi. Polis ekiplerinin önlem aldığını gören minibüs sürücüsü otobanda geri dönerek ters istikamete kaçmaya başladı. Minibüs polis tarafından TEM Otoyolu gişeler yakınlarında ele geçirildi. İçinde kimliği henüz açıklanmayan 1 kişi yakalanırken, 1 kişi kaçmayı başardı.

Olaya karışan 22 EZ 784 plakalı otomobil, Yeniimaret eski su deposu yakınlarında durdurulurken, bu araçta da kimliği açıklanmayan 1 kişi daha yakalandı.

Otomobilde bulunan ve daha önceleri insan kaçaklığından cezaevinde yatan Seyhan T. ise kaçtı. Polis ve jandarma ekipleri silahlarını çekerek, buğday tarlasına gizlendiği düşünülen Seyhan T.’nin bulunması için ekin tarlasında projektörlerle arama yaptı.

Arama sonuçsuz kaldı. Jandarma yetkilileri, olaydan sonra kaçan Seyhan T. ve Suakacağı Köyü’nden yasadışı yollarla yurtdışına götürülmek istenen kaçakların da arandığını belirttiler. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Avni Yıldız da Devlet Hastanesi’ne giderek yaralı uzman çavuş Mehmet K’nın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 15:16:00
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 17:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?