3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Gözaltında uyuşturucu krizine girdiler

Edirne merkezli olarak sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılardan birçoğu uyuşturucu krizine girdi.

Krize girenlere sağlık görevlileri gerekli müdahaleyi yaptı.

Öte yandan, sorgusunun ardında adliyeye sevk edilen babasına sarılan genç kız uzun süre gözyaşı döktü.

Edirne Emniyet Müdürlüğü geçen cuma günü başta Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul olmak üzere 4 ilde operasyon yaptı.

Operasyonlar kapsamında toplam 76 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların bir kısmının ifade verme işlemi sürüyor. Gözaltına alınanlar arasında hem sokak satıcıları, hem de uyuşturucu kullananlar bulunuyor. Aralarında bağımlıların da bulunduğu bir çok kişi, ifadelerinin alınması için beklerken uyuşturucu krizine girdi. Krize giren bağımlılara, nezarethaneye çağrılan doktor gerekli müdahaleyi yaptı.

Öte yandan, zanlılardan 56'sı Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Sevk edilen şahıslardan şimdilik 6 tanesi çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Polisin teknik takibi sonucu yapılan operasyonlarda görüntü, ses gibi bir çok delil toplandı. Bu görüntülerde sokak satıcılarının kullanıcılara satış yaptığının da tespit edildiği belirtiliyor.

Gruplar halinde adliyeye sevkedilen zanlıların yakınları adliye çevresinde beklemeye devam ederken, zanlıların adliyeye sevkedilmeleri sırasında babasını gören genç bir kız, polis engelini aşarak babasının boynuna sarılarak ağladı. Adiye önünde kucaklaşan baba kızı polis ayırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 22:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?