8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Grev öncesi Telekom kablolarına sabotaj

Türk Telekom işçilerinin başlattığı greve saatler kala Edirne'de uluslararası internet bağlantısı ve veri aktarımı sağlayan fiber optik kablolar kesildi. TEM Otoyolu'nda Telekom'a ait kabloların kesilmesiyle birlikte Kapıkule, Hamzabeyli ve Pazarkule sınır kapılarında giriş-çıkışlar kısa bir süre yapılamadı. 

Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine grev kararı alan işçiler bu sabahtan itibaren greve çıktı. Sabah saat 04.00 sıralarında Edirne'de TEM Otoyolu Lalapaşa kavşağında bulunan fiber optik kablolar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildi. Kabloların kesilmesi ile birlikte haberleşme önemli ölçüde aksadı. Arızanın fark edilmesinin ardından yedek sistem devreye sokuldu. Ancak Emniyet Müdürlüğü'nün haberleşme ve veri aktarımını sağlayan POLNET sistemine ise bağlantı sağlanamıyor. Sınır kapılarında yedek sistemin devreye sokulması ile giriş-çıkışlar normale dönerken, polis hala POLNET sistemininden sorgulama yapamıyor. 

Edirne Telekom Müdürlüğü yetkilileri, durumu Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Lalapaşa, Süloğlu ilçeleri ile Kapıkule ve Türkiye'nin uluslararası internet erişimini sağlayan TEM Otoyolu'nda bulunan bağlantı kablolarının olduğu noktaya giden ekipler, üzeri toprakla örtülü bağlantı kutularının açıldığını, kabloların makasla kesildiğini fark etti. Yetkililer, kabloların kesilmesi ile ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunurken, sorumluların belirlenmesi için polis ve jandarmanın çalışmaları sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 15:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?