4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Güçlü bir 'Evet' için

SİVİL DAYANIŞMA PLATFORMU REFERANDUMA GÜÇLÜ BİR

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Sivil Dayanışma Grubu'nca Edirne'de düzenlenen ''Güçlü Bir Evet için Edirne Buluşması'' toplantısında, 12 Eylül askeri darbesinin, önce siyasi partileri, ardından sendikaları ve daha sonra da sivil toplum örgütlerini kapattığını, işçilerin kıdem tazminatlarını ve ikramiyelerini kaldırdığını ve 30 bin işçinin işine son verdiğini söyledi.

12 Eylül'de binlerce akademisyenin, onlarca hakimin görevden uzaklaştırıldığını, 14 bin kişinin vatandaşlıktan çıkarıldığını 1 milyon 600 bin kişinin fişlendiğini, 7 bin kişinin idamla yargılandığını ve 50 kişinin idam edildiğini anlatan Uslu, böyle bir anayasanın 12 Eylül'de referandumda oylanacağını belirtti.Uslu, 12 Eylül'deki referandumda verilecek her 'evet' oyunun bu Anayasa'ya 'hayır' anlamına geleceğini kaydetti.

Bir ülkede darbe yaparak, insanların özgürlüklerini, yaşama, çalışma haklarını engelleyen, o ülkeyi kalkınma yolundan alıkoymak, o ülkenin geleceğini karartanların bir insanlık suçu işlediğini anlatan Uslu, bu suçlarını işleyenlerin, 12 Eylül'de oylanacağını belirtti.

Uslu, ''Biz oyumuzu kullanırken aklımızla ve vicdanımızla kullanacağız. Vereceğimiz her evet oyu, işkencecilerin, cellatların yaptığı anayasaya hayır anlamına gelecek. Bu referandumda herhangi bir siyasi partinin kazanması veya kaybetmesi söz konusu değildir. Bizim ve çocuklarımızın geleceğini oylayacağız. Ülkeye istikrar getirmeyen, ülkeyi gelişmekten alıkoyan, siyasetin alanını daraltan bir anayasayı oylayacağız. Artık korku tünelinin olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Ben sırf vicdanımı aklamakiçin evet diyeceğim. Sırf bu keyfiyete dur demek için evet diyeceğim'' şeklinde konuştu.

Hukukçular Derneği Başkan yardımcısı Emekli Başsavcı Reşat Petek de, ''Türkiye bu referandumda darbelerle, darbe anayasaları ile yönetilen bir ülke mi olacak, yoksa millet iradesinin hakim olduğu, demokrasinin çıtasını yükselten, hukukun üstünlüğünün olduğu bir sistem mi hakim olacak. İşte 12 Eylül referandumu bu yolun kapısını aralayacak bir başlangıç'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 14:11:03
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?