1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Guinnes'e kravat rekoru verecek

Edirne’de 10 yıldır kravat satarak geçimini sağlayan Sebahattin Kara (40), 3 saniyede kravat bağlıyor. Kara, bu süreyi daha da düşürüp Guines Rekorlar Kitabı’na başvuracağını söyledi.

Yıllardır seyyar olarak kravat sattığını belirten Sebahattin Kara, "Ben geçimimi kravat satarak sağlıyorum. Bu artık benim mesleğim ve sattığım kravatları bazen bağlamamı istiyorlar. Ben de kravatları ’nasıl çabuk bağlarım’ diye düşünürken kendime bir yöntem buldum. Şu anda kravatı 2 saniye 58 salisede bağlıyorum. Bu süreyi daha da kısaltıp notere tasdik ettirdikten sonra Guines Rekorlar Kitabı’na başvuracağım. Şu ana kadar bu alanda böyle bir rekor denendiğini duymadım. Rekorlar kitabına adımı yazdırmakta kararlıyım. Eğer benden daha hızlı kravat bağlayacak olan varsa, buyursun çıksın karşıma" dedi.

Kara’nın kısa sürede kravat bağladığını gören vatandaşlar da, ellerine aldıkları kravatları bağlamaya çalışırken, işin inceliğini öğrenmeye çalışıyorlar. Kara’nın kravat bağlamasını izleyen bazı vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 12:32:10
Güncelleme :19 Ocak 2005 Çarşamba 14:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?