3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Gül Edirne'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli etkinliklere katılmak üzere Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte Edirne'ye geldi. Çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Gül, Edirne Valiliği'ni ziyaret etti.

Karayoluyla Edirne'ye gelen Cumhurbaşkanı Gül, Edirne Valiliği önünde Vali Mustafa Büyük, İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve bölge milletvekilleri tarafından karşılandı. Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri Elif Nil Kurt ve Kıvanç İzgin'in çiçek verdiği Gül, polis mangasını selamladıktan sonra valilik makamına geçti. Cumhurbaşkanı Gül'ün valiliğin ardından Edirne Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Edirne'de yanına yanaşarak kredi kartı borcunun taksitlendirilmesini isteyen bir vatandaşa yardım sözü verdi. Gül, kendisine isminin yazılı olduğu Edirnespor forması hediye eden Edirnspor Başkanı Ahmet Çığırdaşman'a, "Kendinize Sivas ve Kayseri'yi örnek alın" dedi.

Edirne'de temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilik çıkışında hediyelerle uğurlandı. Edirne Valisi Mustafa Büyük, Cumhurbaşkanı Gül'e fayton maketi hediye ederken, tatlıcı Arif Meriç de üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu ve gül figürü bulunan badem ezmesi tatlısı ikram etti. Edirnespor Başkanı Ahmet Çığırdaşman da üzerinde isminin yazılı olduğu Edirnespor formasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hediye etti. Bir süre Çığırdaşman ile sohbet eden Gül, Edirnespor'un transferlerini sorarak, "Kendinize Sivas ve Kayseri'yi örnek alın" dedi.

Valilik çıkışı protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Abdullah Gül'e yanaşan Ruşen Terlemez isimli bayan, 25 bin TL'lik banka borcunu taksitlendirmek için yardım istedi. Bir süre Ruşen Terlemez ile sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, taksitlendirme konusunda kendisine yardım sözü verdi. Gül, daha sonra General Şahap Tuncer Kışlası'nı ziyaret etti.
 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Edirne'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilik ziyaretinin ardından garnizon komutanlığı ve tarihi Selimiye Camii'ne giderek incelemelerde bulundu. Yol boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Gül'e yolda bekleyen 7 yaşındaki bir çocuk bir buket gül hediye etti.
Sabah saatlerinde Edirne Valiliği önünde karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Edirne Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Yaklaşık yarım saat boyunca içerde kalan Gül, daha sonra yürüyerek yolun karşına geçti ve vatandaşları selamladı. Yolda kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet eden Gül, Edirneliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Vatandaşlarla sohbet ettikten sonra makam aracına binen Gül, yol boyunca ilgi odağı oldu. Makam aracından el sallayan Gül, kendisini bekleyen 7 yaşındaki Nuri Yeşilırmak isimli çocuğu görünce durdu. Aracından inen Gül, küçük çocuğun elimdeki gül buketini alarak kısa bir süre sohbet etti.

Daha sonra makam aracıyla Selimiye Camii'ne giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Edirne İl Müftüsü Ömer Taşçı karşıladı. Birlikte Selimiye Camii'ne giren Abdullah Gül, burada vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Selimiye Camii'nde İl Müftüsü Taşçı'dan bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra yürüyerek Edirne Belediye Başkanlığı'na geldi. Yine yol boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Gül, bazı vatandaşlarla tokalaşarak sohbet etti.

Edirne Belediye Başkanlığı önünde Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra makamda bir süre Sedefçi ile görüşerek bilgi aldı. Abdullah Gül, ardından beraberindekilerle birlikte incelemelerde bulunmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı'na doğru yola çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ziyareti boyunca Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Edirne Valisi Mustafa Büyük, bölge milletvekilleri de eşlik ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 15:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?