2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Gümrükçüler toplandı

Türk ve Bulgar gümrükçüler Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarının yurda giriş sezonu öncesi harekete geçti.

Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız'ın da yer aldığı toplantıda her iki ülke gümrükçükleri, kapılarda yığılma olmaması için birtakım tedbirler alma yoluna gitti.

Modernizasyonunda sona gelinen, dünyanın üçüncü, Avrupa'nın da en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule dün Türk ve Bulgar Gümrük idarecilerini ağırladı. Her iki ülkeden çok sayıda yetkilinin katıldığı toplantıda taraflar, gurbetçi sezonu öncesi kapılara yığılmaların olmaması için birtakım görüşmelerde bulundu. Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız, "Giriş-çıkışlardaki problemi en aza indirerek bu masadan kalkacağız" diyerek yaz sezonunda yaşanan yığılmanın önüne geçme yolunda kararlı olduklarını ifade etti.

Zararsız, Kapıkule'nin tüm birimleriyle devreye girdiğini ifade ederek, "Kapıkule'deki kadar detaylı olmasa da Hamzebeyli Sınır Kapısı'nda da modernizasyon çalışmamız vardı. Özellikle Haziran ayının ikinci yarısından Eylül'e kadar yoğun bir gurbetçi yığılması oluyor. Önümüzdeki 10 gün içinde Kapıkule'de taşıt ve yolcu trafiği had safhaya ulaşacak. Bugün burada, bu sorunların bir daha yaşanmaması için bir araya geldik. Bugüne kadarki uygulamalarda birtakım sorunlar oldu. Umuyorum ki toplantı sonunda giriş-çıkışlardaki problemi en aza indirgemiş olacağız" dedi.

Bulgaristan Gümrükleri Genel Müdürü Hristo Koulichev ise Kapıkule'deki çalışmalardan ötürü Türk heyetini tebrik etti. Kapıkule'nin Avrupa'ya yakışır bir kapı haline geldiğini ifade eden Koulichev, "Yaşanan sıkıntılarda sorunların tamamı çözüme kavuşamayabilir. Birtakım küçük sorunlar dışında her şey güzel olur. İnanıyorum ki iki ülkenin iyi ilişkileri geçişler daha kolay bir şekilde sağlanacak. Bizim taraftan geçişlerin daha kolay olması için çalışıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 18:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?