3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Gurbetçi ailenin kene paniği

Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan gurbetçi Arı Ailesi'nin 12 yaşındaki kızı Nilay Arı'yı kene ısırdı.

Kızlarının vücuduna yapışan keneyi Macaristan Sınır Kapısı'nda fark eden aile, 12 saatlik yolcuğun ardından Kapıkule'den Türkiye'ye giriş yaparak Nilay'ı hastaneye yetiştirdi.

Alınan bilgilere göre, Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan 35 yaşındaki Bayram Arı, eşi çocukları da alarak Bİ AT 5050 plakalı otomobilleri ile Türkiye'ye doğru yola çıktı. Aile Macaristan Sınır Kapısı'na geldiğinde, küçük kızları Nilay Arı'nın sağ bacağını kene ısırdığını fark etti.

Keneye dokunmadan yollarına devam eden Arı Ailesi, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine başvurdu. Kızına yapışan keneye hiç dokunmadıklarını ifade eden gurbetçi Bayram Arı, "Macar sınırında kızımın sağ bacağına bir kenenin yapıştığını fark ettik. Ancak keneye dokunmadık, çünkü zararlı olduğunu biliyorduk. Sınır kapısını geçtikten sonra yolumuza devam ettik.

Daha sonra Kapıkule'den giriş yaparak hemen hastaneye geldik. Nilay'ın sağ bacağındaki kene doktorlar tarafından çıkarıldı" dedi.
Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerekli müdahaleleri yapılan Nilay, hastaneden taburcu edildikten sonra ailesiyle birlikte memleketi Nevşehir'in yolunu tuttu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?