4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı

GURBETÇİLER İPSALA GÜMRÜĞÜ'NDE OY KULLANMAYA BAŞLADI

Anayasa değişikliğine ilişkin referandum çerçevesinde gurbetçiler, İpsala Gümrüğü'nde oy kullanmaya başladı.

Gümrük kapılarındaki oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, sadece pasaportuyla ve sadece gümrükten giriş-çıkış yaparken oy veriyorlar. İpsala Gümrük Kapısı'nda da İlçe Seçim Kurulu görevlileri tarafından konulan 2 sandıkta oy verme işlemi devam ediyor. Yetkililer öğle saatlerine kadar her iki sandıkta toplam 47 kişinin oy kullanıldığını belirterek, Çarşamba gününden itibaren hafta sonu yoğunluğu nedeniyle sandık sayısının 3'e çıkacağını ifade etti. Ayrıca yurtdışında adres bildirmeyen gurbetçiler, giriş-çıkışlarda oy kullanamadı.

Tatilini memleketi Trabzon'da geçirip, Almanya'ya dönüşe geçen Cengiz Erci, "Bütün Anayasa değişikliği için memleketimize hayırlar getirmesi dileğiyle oy kullandık. Ben 'evet' oyu verdim" dedi.

Ailesiyle birlikte memleketi Kırşehir'de tatil yapıp, Almanya'ya dönüşe geçen İdris Aydın ise, "Anayasa değişikliği için 'hayır' oyu kullandık. Bu yasa değişikliği hiçbir şeyi değiştirmez. Neyi değiştirecekler ki?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 14:59:05
Güncelleme :3 Ağustos 2010 Salı 15:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?