2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Gurbetçiler tatile geliyor

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan gurbetçiler yaz tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye dönüşlerini sürüyor.

Son 24 saat içinde Kapıkule kara ve gar sınır kapıları ile Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli ve Uzunköprü gar sınır kapılarından yaklaşık 30 bin yolcu giriş yaptı. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan gurbetçiler Avrupa'da henüz okulların tatil olmadığını ve izinlerin başlamadığını belirttiler. Sezon başlaman yurda gelen gurbetçi vatandaşlarımız yol güzergahı boyunca hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını, sınır kapılarının boş olduğunu ifade ederken gözleri dolup duygu dolu anlar yaşadılar.

Almanya'dan gelerek iznini Trabzon'da geçireceğini belirten Hasan Birinci "Almanya'dan geliyoruz, izin sezonu başlamadığı için hiçbir gümrükte beklemedik, tüm gümrükler boş. Kapıkule çok güzel olmuş, şu an çok duygulandım, vatanıma gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Buradan Trabzon'a gideceğiz. Buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

İznini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen Ahmet Çelen ise, "İsveç'ten geliyoruz, izinler başlamadığı için sorun olmadı. Kapıkule'ye girdiğim zaman benim için bütün sıkıntı bitmiştir. İçim ferahlıyor. İki yıldır gelmediğim için vatan özlemi de var. Kapıkule çok güzel olmuş" şeklinde konuştu. Bazı gurbetçilerin ise Türkiye'ye gelene kadar 8 sınır kıpısı geçtiklerini ancak hiçbir kapıda domuz gribi ile ilgili önlem alınmadığını, Kapıkule'deki önlemlerin kendilerini gururlandırdığını ifade ettiler.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan yenilenen Kapıkule'de de tüm önlemler alındı. Şu anda iki peron da işlem yapılırken, sezonun başlaması ile birlikte peron sayısı 12'ye çıkacak. Personel takviyesi de yapılan Kapıkule, yenilenen yüzüyle gurbetçileri karşılamaya hazır halde bekliyor. Yetkililer, Kapıkule Sınır Kapısı'nda domuz gribi ile ilgili önlemlerin termal kameralarında gelmesi ile daha sağlıklı şekilde devam ettiğini, yoğunluğun başlamamasına rağmen son 24 saat içerisinde yaklaşık 8 bin araç ile 30 bin yolcunun giriş yaptığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 17:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?