4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Gurbetçilerin dönüş çilesi

GURBETÇİLERİN DÖNÜŞ ÇİLESİ

Yaz tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen gurbetçilerin aynı anda dönüşe geçmesi üzerine Edirne'de bulunan Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarında uzun kuyruklar oluştu.

Yaz tatillerini geçirmek için anavatana gelen işçiler ve aileleri 4 haftalık izinlerinin ardından çalıştıkları ülkelere dönüş için gümrük kapılarına akın etti. Gurbetçiler, kapılarda oluşan yoğunluk nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Bulgaristan'a girişi sağlayan ve milyonlarca lira harcanarak modernize edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en büyük sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı'nın sahası tamamen dolunca kuyruk dışarıya taştı. Aynı şekilde Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 2 kilometre kuyruk oluştu. Yunanistan'a girişi sağlayan Pazarkule ve İpsala Sınır kapılarında da aynı yoğunluk yaşanıyor. İpsala'da 4, Pazarkule'de ise 2 kilometre kuyruk oluştu. Uzun kuyruğun yanı sıra, sıcak hava da gurbetçilere zor anlar yaşattı. Hava

sıcaklığının sabah 36 derece olduğu Edirne'de kuyrukta bekleyenler ağaç altlarında ya da klimalı otomobillerinin içine girerek serinlemeye çalıştı.

Gurbetçiler, "Her yıl aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Artık bıktık. Ülkemize gelmek eziyete dönüştü. Her yıl değil 2 ya da 3 yılda bir gelmeye çalışacağız" diye konuştu.

GURBETÇİLERİN DÖNÜŞ ÇİLESİ
GURBETÇİLERİN DÖNÜŞ ÇİLESİ
GURBETÇİLERİN DÖNÜŞ ÇİLESİ
GURBETÇİLERİN DÖNÜŞ ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2010 Cuma 13:16:04
Güncelleme :9 Ağustos 2010 Pazartesi 18:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?