8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Gurbetçilerin oy kullanma işlemleri başladı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler için oy kullanma işlemi başladı.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden tatil için Türkiye'ye gelen gurbetçiler 7 sandıkta oy kullanıyor. Sınır kapısında ilk oyu kullanan İsveç'ten gelen Talat Yağcı, oyunu AK Parti'ye verdiğini söyledi.

22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler için sınır kapılarında oy kullanma işlemleri sabah saatlerinde başladı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda mesainin başlaması ile sandıkları açan sandık görevlileri yemin ederek görevlerinin başına geçti. Tüm hazırlıklarını tamamlayan yetkililer Bulgaristan'dan girişe sandıkların nerelere konulduğunu gösteren yönlendirici tabelalar koydu. Gece geç saatlerde Türkiye'ye giriş yapan bazı gurbetçiler oy kullanabilmek için mesai saatini yerlerde yatarak bekledi. Gümrük sahasında araçlarını park eden gurbetçiler, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle de kahvaltılarını yaptı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda bulunan TEKEL'e ait boş free shop ve turizm bürosunda kurulan sandıklarda mesainin başlaması ile oy kullanma işlemine geçildi. Gurbetçiler oylarını kullanabilmek için sandıkların bulunduğu alanlarda uzun kuyruklar oluşturdu.

Sınır kapısında ilk oyu İsveç'te yaşayan ve yıllık iznini kullanmak üzere Türkiye'ye gelen Talat Yağcı kullandı. Stockholm'den geldiğini belirten Yağcı, "İznimi oy kullanabilmek için özellikle bu tarihe ayarladım. Kapıkule'de ilk oyu da ben kullandım. Vatana millete hayırlı olsun. Temennim tekrar tek partinin iktidara gelmesidir. Beş yıldır ülkemizde ekonomi iyi gitti, eğer bu iktidar seçimlerde tekrar iktidar olursa gelecek yıl Türkiye'ye kesin dönüş yapmayı düşünüyorum. Bu nedenle ben oyumu AK Parti'ye verdim" dedi.

Kapıkule'de ikinci oyu atan Bengül Demir ise ilk defa oy kullandığını söyleyerek, "Yurt dışındaki diğer ülke vatandaşları bulundukları ülkede oy kullanabiliyor. Biz neden bulunduğumuz ülkelerde oy kullanamıyoruz? Benim yaşadığım İsviçre'de bin ABD vatandaşı posta ile oy kullanıyor. Ben oyumu AK Parti'ye verdim. Başbakanımızdan memnunuz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 11:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?