4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Gürsel Tekin Edirne'de

GÜRSEL TEKİN EDİRNE'DE

Referandum çalışmaları kapsamında Edirne'ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK üyesi Gürsel Tekin, referandum çalışması yapan kadınların Antalya'da gözaltına alındığını belirterek, "Valiler, kaymakamlar adeta AK Parti'nin il ve ilçe başkanları olmuş, 6 ay sonra bunun bedelini çok ağır ödersiniz" dedi.

CHP MYK üyesi Gürsel Tekin, CHP Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısına 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için yapılan saygı duruşuyla başladı.

Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Tekin, AK Parti'nin toplum üzerinde baskı uyguladığını ileri sürerek, "Dün Antalya'da kadınlar çalışma yaparken polisler tarafından gözaltına alındı. Kadınlarımız gözaltına alınıyor. Kadınları 24 saat karakollarda tutuyorlar. Yine Aydın'da bir vali, belediye başkanımıza psikolojik baskı yapıyor. Bütün valiler, kaymakamlar adeta AK Parti'nin il başkanları ve ilçe başkanları olmuş. Burada hepsini uyarıyorum: Siz Türkiye Cumhuriyetinin valileri ve kaymakamlarısınız. Sakın ha sakın 6 ay sonra bunun bedelini çok ağır ödersiniz. Hangi koşullar içerisinde siz bu kadınları gözaltına alıyorsunuz? AK Parti topluma baskı yapıyor. Medyaya baskı yapıyor" dedi.

Gürsel Tekin, AK Parti'nin İstanbul'da deprem konusunda hiçbir önlem almadığını öne sürerek, "CHP, İstanbul'da depremin çözümüyle ilgili 2008 yılında yüz bilim adamıyla günlerce çalıştı. İstanbul'un belediye başkanı da dahil olmak üzere bütün yetkililere gönderdik. 14 yıldır AKP zihniyeti İstanbul'u yönetiyor. İstanbul'a ne oldu, bu deprem sorunu çözülemedi? Hiçbir şey yapılmadı mı elbette yapıldı. İstanbul'da özel plan tadilatlarının tamamı sayın başbakanın yandaş arkadaşlarına yapılmıştır. CHP olarak depremle ilgili projemiz hazır ve yardımcı olmak isteriz" diye konuştu.

Türk halkının 12 Eylül'de yapılacak referandumda AK Parti'ye 'Dur' diyeceğini ileri süren Tekin, "Ben inanıyorum ki 13 Eylül'den sonra Türkiye'de yeni bir sayfa açılacaktır. Türk halkı bu iktidarın baskısını da yok sayacak" ifadelerini kullandı.

Tekin, Dersim olayları ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların sorulması üzerine şunları söyledi:

"Bunu Başbakanın cehaletine bağışlıyorum. CHP liderlerine takıntı içerisinde. CHP liderlerine baktığınızda hiçbirinin yaşamında kara bir leke yoktur. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de olumsuzluklar yaşanmıştır. Bu olumsuzlukları tasvip etmek mümkün değildir. Dönemin koşularında iyi de yapmışlar kötü de yapmışlar. Geçmişi bırak. Ölülerle uğraşma Sayın Başbakan. Söylediklerinin tamamı da yalandır. O dönem İnönü değil Celal Bayar vardı".

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 17:05:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 17:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?