3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Halk Oyunları Finali

Yaygın Eğitim Kurumları Arası Geleneksel Dal Halk Oyunları Türkiye Finalini, Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi kazandı.

Kütahya Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun ikinci olduğu yarışmada üçüncülük de Sivas Halk Eğitimi Merkezi ekibinin oldu.

Selimiye Meydanı'nın dolduran yüzlerce Edirneli'ye görsel bir şölen sunan ekipler, yarışma sonunda hep birlikte halay çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın 2008 - 2009 Eğitim Öğretim yılı etkinlikleri içerisinde yer alan 'Yaygın Eğitim Kurumları Arası Geleneksel Dal Halk Oyunları Türkiye Finali' Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü`nün ev sahipliğinde yapıldı. Selimiye Meydanı'nda düzenlenen yarışmaya Mersin, Adıyaman, İzmir, Tokat, Erzurum, Trabzon, Rize, İstanbul, Zonguldak, Ağrı, Ankara, Sivas, Kütahya, Diyarbakır ve Denizli'den gelen ekipler katıldı.

Jüri tarafından giysi, müzik ve oyun olmak üzere 3 ayrı kategoride değerlendirmeye alınan ekipler birinci olabilmek için büyük gayret gösterdi. Yarışmayı, Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi kazandı. Kütahya Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ikinci olurken, Sivas Halk Eğitimi Merkezi de üçüncü kazandı.

Dereceye giren ekiplerin ödülleri Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere ve Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner tarafından verildi. Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, halkoyunlarının birlikte oynamanın avantajıyla kişiye kaynaşmayı, beraber hareket etmeyi ve paylaşmayı öğrettiğini söylerken Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner de insanları tek tipleştiren küreselleşmeye karşı yerel değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Yarışmayı birinci olarak tamamlayan Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi ekibi, geçtiğimiz yıl Hatay'da elde ettiği 'şampiyon' unvanının bu yıl da korumayı başardı. Şampiyon ekip adına konuşan Nihat Bilici, güzel oyunu seyircilere borçlu olduklarını söyledi. Ekip olarak çok çalıştıklarını belirten Bilici, "Yöremizin oyunlarını tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gönülden oynadık ve başarılı olduk. Edirne bize uğurlu geldi" dedi. Yarışma sonunda birlikte halay çeken ekipler doyasıya eğlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 16:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?