4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Hamdi sonun Mübarek olsun!

ZAM PROTESTOSUNDA GERGİNLİK

Edirne'de şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan zamları protesto etmek için PTT önünde toplanan yaklaşık bin üniversite öğrencisi, Edirne Belediyesi'ne yürüdü. Yürüyüş sırasında gördükleri bir minibüsü yumruklayan öğrenciler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Talepleri kabul edilmeyen öğrenciler, belediye önünde Başkan Hamdi Sedefçi'ye yönelik, "Hamdi sonun Mübarek olsun" diye sloganlar attı.

Edirne'de geçen hafta uygulamaya konulan zamları protesto etmek için Trakya Üniversitesi öğrencileri Saraçlar Caddesi'nde toplandı. Öğrenciler, ellerindeki karikatürler ve sloganlarla CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin zamları geri almasını istedi. Buradan yürüyüşe geçen eylemciler, belediye başkanlığı binasının önüne gelerek yolu kapadı ve sloganlar attı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde çevik kuvvet ekipleri hazır bekletildi. Öğrenciler sloganlar atarak zamları protesto ederken, polis belediye başkanlığı binasının kapısında durarak öğrencilerin girişlerine izin vermedi. Zamların geri alınmasını isteyen öğrenciler, yaptıkları basın açıklamasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu ile görüştü ve taleplerini iletti. Muratoğlu, zamların geri alınmasının söz konusu olmadığını söyledi. Eylem sırasında Belediye Başkanı Sedefçi'nin makamında olmadığı belirtildi.

Belediye önündeki eylemin ardından tekrar yürüyüşe geçen öğrenciler, bu sırada yoldan geçen bir yolcu minibüsüne saldırdı. Minibüsü yumruklayan öğrencilere polis müdahale ederek, yoldan uzaklaştırmaya çalıştı. Talepleri kabul edilmediği için eylemi sürdürmek isteyen öğrencilerin çevresini saran polis ekipleri, eylemi bitirmeye çalıştı. Yürüyerek yeniden Saraçlar Caddesi'ne gelen öğrenciler sloganlar attı.

Edirne Belediye Meclisi, 2 Şubat'ta yapılan toplantıda ulaşım ücretlerine ortalama yüzde 33 oranında zam yaptı. Şehir içi ulaşımda kısa hatlar 1,25 TL, uzun hatlar ise 1.75 TL'ye çıktı.

ZAM PROTESTOSUNDA GERGİNLİK
ZAM PROTESTOSUNDA GERGİNLİK
ZAM PROTESTOSUNDA GERGİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 17:57:03
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 19:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?