3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Hapisten çıkıp öğrencilerine koştu!

Edirne'de, iki yıl önce kaybettiği nüfus cüzdanının dolandırıcıların eline geçmesiyle birlikte milyonlarca YTL borç batağına saplanan ve bu yüzden önceki gün cezaevine konulan öğretmen Tuncay Erten, tutuksuz yargılanmak üzere savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Cezaevinden çıkar çıkmaz soluğu görev yaptığı okulda alan Türkçe öğretmeni Erten, dolandırıcılara kredi veren 4 bankayı mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Edirne merkezdeki bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan Tuncay Erten (42), Nisan 2006'da nüfus cüzdanını kaybetmiş, kimliğini kullanan şahıslar tarafından milyonlarca YTL dolandırılmış ve adına 3 şirket açılmıştı. İki gün cezaevinde kalan Erten, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.

Filmlere konu olacak bir şekilde dolandırılan öğretmen, iki gün kaldığı cezaevinden çıkar çıkmaz soluğu görev yaptığı okulda aldı. Öğrencileriyle bir araya gelerek moral depolayan Tuncay Erten'i şimdi Türkiye'nin çeşitli illerinden açılan sayısız mahkeme bekliyor. Erten, başından geçen olayları şöyle anlattı:

"İlk olarak İstanbul Güneşli'de 'Erten Gümrük Komisyonculuğu' adında bir şirket kuruyorlar. 4 ayrı bankadan çek defteri alıp kredi çekiyorlar. Dikkat çekmemek için ilk etapta bu çekleri ödeyen dolandırıcılar 4 ay içinde büyük vurgunu yapıp kayıplara karışıyor."

Nüfus cüzadındaki fotoğrafının çıkarılıp dolandırıcılardan birinin fotoğrafının yapıştırıldığını ve bu sayede dolandırıcıların vurguna başladığını ifade eden Erten, "Bankalar, noterlik ve muhtar bunu atlamış. Hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bilmediğim adreslere yapılan tebligatlara cevap verilmediği için kesinleşmiş cezalarım oldu. İki gün önce cezaevine götürüldüm. İtiraz etmediğim için de suçlamaları kabul etmiş sayıldım. Suçsuzluğum ispatlanınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım" dedi.

Polisin elinde ipucu olarak yalnızca dolandırıcının fotoğrafı olduğunu kaydeden Tuncay Erten, "Bu sistem Türkiye'de çok rahatlıkla yapılan bir dolandırıcılık. Benim gibi birçok mağdur var. Bankalar buna nasıl müsaade etmiş anlamıyorum. Kimlik uyuyor ama fotoğraf tutmuyor. Hiçbir araştırma yapılmamış. Milyonlarca YTL işe imza atmışlar. Yurdun çeşitli yerlerinden gelen suçlamalarla karşı karşıya kaldım. Şu an öğretmenlik mesleğime devam ediyorum ancak hapse girebilirim" diye konuştu.

Erten, davalara itiraz ettiğini ve hakimin durdurma kararı verdiğini de belirterek, "Yaklaşık 100 yapraklı çek var. Ben önceki gün 4 tanesi yüzünden cezaevine girdim ki daha çok çek var. Belki bu süreç 10 yılı alacak. Ben memurum. 5 aydır maaşım ve arabam hacizli. İstanbul'da, Konya'da ve Denizli'de bir çok mahkemeye gideceğim. Bunlara bir de avukatlık paraları eklenirse nasıl karşılayacağım bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 21:11:54
Güncelleme :19 Aralık 2008 Cuma 21:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?