1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Hasta bezini Vali'ye şikayet etti

Her hafta pazartesi günü yapılan halk gününe katılan bir bayan, epilepsi hastası olan çocuğuna SSK tarafından verilen bandajsız hasta bezini valiye şikayet ederken, konuşma özürlü bir vatandaş ise görevlilere ve valiye zor anlar yaşattı.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu’nun, Edirne’ye atanmasından sonra başlattığı halk günü, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Valilik toplantı salonundaki halk gününe katılan Serpil Çakır (26), epilepsi hastası oğlu Görkem Çakır için SSK Edirne Bölge Hastanesi’nden hasta bezi aldığını belirterek, "Çocuğum epilepsi hastası. SSK hastanesinden hasta bezi alıyoruz. Verilen hasta bezlerinin bandajları yok ve bezleri koli bandı kullanarak çocuğumu bezliyorum. Orada başka bezler de var ama bize vermiyorlar. Başka bezleri gördüm, ’bunlar kime’ diye sordum. ’Onun için üst yazı gerekiyor, size veremeyiz’ dediler" diyerek hastane yetkililerini Valiye şikayet etti. Vali Miroğlu ise konudan bilgisi olmadığını belirterek, inceletip gerekli yardımın yapılacağını söyledi.

Halk gününe katılan konuşma özürlü Mustafa Güral da, Valilik girişindeki görevli polis memurlarına derdini el işaretleriyle ve kağıda yazarak anlattı. Görevlilerle anlaşmakta güçlük çeken şahıs el işaretleriyle ve yazdığı yazılarla, kendisinin Hatay’da oturduğunu Edirne’de oturan annesinin vefat etmesi nedeniyle şehre geldiğini ve Hatay’a dönmek için parası olmadığını anlatarak yardım istedi.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu hemen konuya çözüm bulunmasını isteyerek, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan gerekli yol parası ve harçlık verilmesi için talimat verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 12:53:54
Güncelleme :27 Ocak 2005 Perşembe 11:06:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?