3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Hastanedeki faciaya jet soruşturma

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne'deki Özel Ekol Hastanesi'nde bebeği karnında ölen hamile kadının da, normal doğum için beklenirken ölmesi üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olayın basında yer alması üzerine Sağlık Bakanlığı da olayı soruşturmak üzere bir müfettişini Edirne'ye gönderdi.

Edirne Valisi Mustafa Büyük, olayı üzücü olarak değerlendirerek Özel Ekol Hastanesi'nde bebeği karnında ölen hamile kadın Meral Destere'nin normal doğum için beklerken kendisinin de hayatını kaybetmesinde doktoru Berna Ceylan Yalnız ve hastane personelinin ihmalinin olup olmadığının ortaya çıkarılması için soruşturma başlatıldığını söyledi. Trakya Üniversitesi'nin düzenlediği bir toplantı çıkışında konuşan Vali Büyük, Edirne Sağlık Müdürlüğü Anne Ölümü Tespit Komisyonu'nun olayı çok yönlü araştırdığını, ön raporun Sağlık Bakanlığına iletildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı da olayı araştırmak üzere bir müfettişini Edirne'ye gönderdiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Bakanımızın, insan sağlığına, özellikle anne ve bebeklerin sağlıklı bir biçimde hayatlarını sürdürmelerine yönelik hassasiyeti kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Bu sebeple benzer hadiselerde olduğu gibi Edirne'de meydana gelen bu üzücü vakanın üzerinde de hassasiyetle durulmaktadır. Anne ölümüne sebebiyet verenlerin varsa tespiti ve gereken işlemlerin yapılması için Bakanlığımız harekete geçmiştir. Soruşturma sonucu, kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır."

Haber22.com
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 16:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
batuhan zanbak IP: 88.251.199.xxx Tarih : 24.05.2008 13:01:48

çok üzüldüm anneler ölmesin meral teyzenin oğlu ismailcan benim arkadaşım onun annesini hiç bir şey gerigetiremez suçlu olanlar cezalandırılsınki başka çocuklar annesiz kalmasınlar.