3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Hemzemin geçitte faciaya kıl payı

Edirne'de düzenleme yapan Devlet Demiryolları ekipleri, araçların rahat geçisini sağlamak için hemzemin geçit üzerine demirden oluşan bir sistem koydu. 

Hemzemin geçidin etrafına çakıl taşı da döşenmesi nedeniyle bazı araç sürücüleri araçlarını stop ettirince geçit üzerinde mahsur kaldı. Araçların mahsur kaldığı sırada tren geçmemesi olası bir faciayı önledi. 

Tren ve araçların ortak geçiş noktalarından biri olan Sanayi Sitesi arkasında yer alan hemzemin geçitte yapılan düzenleme, az kalsın bir faciaya neden oluyordu. Bozuk olan yolda düzenleme yapan Devlet Demiryolları ekipleri önce hemzemin geçit üzerine demirli sistem yerleştirdi. Daha sonra da geçit etrafına çukurları kapamak için çakıl taşı döken ekipler bölgeden ayrıldı. Ekiplerin yaptığı çalışmadan sonra olay yerinden ayrılmasını takiben, hemzemin geçit üzerinden geçiş yapmak isteyen bazı araçlar çakıl taşları yüzünden geçit üzerinde mahsur kaldı. Aşınan ve çukurların oluştuğu yol bazı araçlara zarar verdi. Kimi araçlar kısa süreliğine hemzemin geçitte mahsur kalırken kimi araçların tabanı da demirli sisteme çarptı. 

Hemzemin geçitte araçların mahsur kaldığı haberini alan polis ekipleri olay yerine gelerek yolu araç geçişine kapattı. Emniyet şeridi çekerek araçların bölgeden geçmesini engellemek isteyen ekipler daha sonra olay yerinden ayrıldı. Bu sırada bir at arabası sürücüsünün emniyet şeridini kopardığı gözlendi. Emniyet şeridinin koparılması üzerine araçlar tekrar bölgeden geçiş yaparken aynı tehlike bir süre daha yaşandı. Tekrar hemzemin geçit üzerinden geçiş yapan araçlar zaman zaman geçitte mahsur kaldı. 

Bunlar yaşanırken bir süre sonra tren geçtiğinde geçitte hiçbir aracın mahsur kalmaması faciayı önledi. 

Bu gelişmelerin ardından tekrar olay yerine gelen Devlet Demiryolları ekipleri ise hemzemin geçidin çevresine asfalt dökmediği gerekçesiyle belediye ekiplerini suçladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 17:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?