2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Her köye bir sağım merkezi!

SÜTÜB TOPLU SAĞIM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

Edirne Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği (SÜTÜB) ve Danone Tikveşli A.Ş. işbirliğinde Menekşesofular Köyü'nde kurulan toplu süt sağım merkezi törenle açtı.

Kaliteli ve dünya standartlarında süt üretiminin sağlanabilmesi amacıyla kurulan toplu süt sağım merkezinin açılışına Vali Mustafa Büyük, SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Trakya Birlik Genel Müdürü Rafet Sezen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, AKP İl Başkanı Müjdat Kahve ve köylüler katıldı. Açılış öncesi konuşan SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, tarım ve hayvancılık sektöründeki faaliyetleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Toplu sağım merkezinin Edirne merkez köylerinde bir ilk olduğunu ifade eden Suiçmez, "Bu tesisi kurarak üreticinin karlı hale geçmesini sağlamak ve kaliteli standartlara uygun üretim yaparak dünya ülkelerine ihraç yolunun açılmasını amaçladık. Önümüzdeki yıl Avarız ve Korucu Köylerinde de sağım merkezi kuracağız. Uzun vadedeki amacımız her köye bir sağım merkezi kurmak" dedi.

Vali Mustafa Büyük de Edirne'de Türkiye'ye örnek olacak çalışmaların yapıldığını belirtti. Üreticilerin gelirlerinin artırılması için yapılan bütün çalışmalara destek olduklarını ifade eden Büyük, ''Çiftçimizin, üreticimizin hayvansal gelirlerini daha fazla arttırabilmesi için Toplu Süt Sağım merkezleri yapılıyor. Üreticimizin hayvansal gelirlerini daha fazla artırabilmesi için toplu sağım merkezleri en uygun çözüm yolu olarak ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Açılışın ardından sağım merkezini gezen Vali Büyük ve beraberindekiler Veteriner Hekim Hakan Temur'dan bilgi aldı.

SÜTÜB TOPLU SAĞIM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 16:43:05
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 18:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?