2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Heykellere çirkin saldırı!

Edirne'de bulunan Sevda Çeşmesi'ndeki aslan heykeli ile özgür kadını simgeleyen rölyefin elinde tuttuğu güvercin heykeli kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından tahrip edildi.

Olay, gece saatlerinde Edirne'nin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi üzerindeki 'Sevda Çeşmesi'nde meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen kişi yada kişiler gece saatlerinde ağzından su akan aslan heykeli ile, özgür kadını simgeleyen güvercin heykelini yerinden söktü.

Zemini buz tutan çeşmenin içine düşen heykeller ise hasar gördü. Sabah caddede devriye görevi yapan zabıta ekiplerinin durumu fark etmesi üzerine polis ekipleri inceleme yaptı. Havuzun içinde bulunan ve hasar gördüğü tespit edilen heykeller
onarım için Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne götürüldü.

Heykelin kırılmasını "enteresan" bir olay olarak gördüğünü belirten Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Eğer sadece biri düşmüş olsa hava şartlarından dolayı olduğunu düşünebilirdik, ancak iki heykelde düşmüş ve zarar görmüş. Arkadaşlarımız niçin olduğunu araştırıyor. Bu heykellerin kendiliğinden düştüğünü sanmıyorum. Zorlama ile düşmüş olabilir. Üzüntü verici bir olay.Çağdaş Edirne'de böyle olayların olması üzüntü verici. Bunlar halkın malı. Bu hizmetlerden rahatsız olanlar var. Onlar zarar vermiş olabilirler. İnşallah bir daha bu tür olaylar olmaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 16:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?