9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Hırsız kovalamacası

Edirne ve İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde 85 ayrı hırsızlık olayına karışan ve 9 ayrı sahte kimlik bulunduran hırsızlık zanlısı, adliyenin ikinci katından atlayarak kaçtı. Polis, kaçan hırsızlık zanlısını kısa süren bir kovalamacanın ardından havaya ateş ederek yakalamayı başardı. 

İstanbul'da yakalandıktan sonra Edirne'ye getirilen, 85 araçtan teyp çalmaktan aranan ve 9 sahte kimlik bulunduran N.A. (38), akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edilen N.A, tutuklanacağını anlayınca polislerin bir anlık dalgınlığından yararlanıp adliyenin ikinci kat penceresinden atlayarak kaçtı. Ayakkabısız ve yaya olarak kaçan hırsızlık zanlısı, Ağaçpazarı Caddesi'nde polisler tarafından havaya ateş açılarak yakalandı. Havaya
ateş açan polis, zanlıyı yere yatırarak etkisiz hale getirdikten sonra takviye gelen ekiplerle birlikte tekrar adliyeye götürdü. Hırsızlık zanlısı N.A. adliyeye tekrar götürüldüğü sırada basın mensuplarına tepki göstererek küfürler yağdırdı. N.A. 85 ayrı suç, 9 sahte kimlik ve polise mukavemetten tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

İlk suçunu 14 yaşında işlediği öğrenilen N.A.'nın daha önce de Edirne Kapalı Cezaevi'nde yattığı, 85 ayrı sabıkası ve 9 ayrı sahte kimliği olduğu, ayrıca Yunanistan Edirne Konsolosluğu'nun aracından da teyp çaldığı belirlendi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 14:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?