3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı

Trakya'da süpermarketlerin reyonlarından çaldıkları ürünleri sırt çantalarına koyarak hırsızlık yapan 4 kafadarın hırsızlık anı güvenlik kameralarınca görüntülendi. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken reyon fareleri, Edirne, Tekirdağ ve Çorlu ilçesindeki süpermarketlerden yaklaşık 3 bin YTL değerinde aralarında pişik kreminin de bulunduğu kozmetik ürünü çaldı. 

Edinilen bilgilere göre, Tekirdağ merkezindeki bir süpermarkete müşteri gibi giren 4 arkadaş, reyonlar arasında dolaşmaya başladı. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, özellikle kozmetik reyonunda ürün beğenen 4 kişi, ellerindeki sepetleri doldurmaya başladı. Oldukça rahat tavırlarıyla dikkat çeken 4 kafadar, bir üst kattaki reyonları da dolaşarak beğendikleri ürünleri sepetlerine doldurdu. Bir ara oyuncak top ile oynayan şahıslar, güvenlik görevlileri ve reyon sorumlularının dikkatini çekmemek için özel çaba harcadı. Yarım saatlik alışverişin ardından önce sırt çantası ile bir kişi dışarı çıkarak diğer arkadaşlarını beklemeye başladı. Markette bir süre vakit geçiren diğer 3 kişi ise ellerindekilerle kasaya geldi. Aldıkları 50 kuruşluk ürünlerin parasını ödeyen 3 kişi de marketi terk etti. 

Alışveriş yaptıkları sırada ellerindeki sepetleri dolduran 4 kişinin 50 kuruş ödeyerek süpermarketten çıkmalarından şüphelenen görevlilerin fark ettiği olay sonrası güvenlik kameraları incelendi. 3 sepet ile alışveriş yapan şahısların kameranın olmadığı bir alanda sepetleri sırt çantasına doldurduğu ve hırsızlığı bu şekilde gerçekleştirdiği belirlendi. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, yaptığı incelemede isimlerini belirlediği şahısların 20 yaşlarında olduğu ve 30-35 kez hırsızlık suçundan sabıkası olduğunu ortaya çıkardı. Reyonlarda yapılan inceleme de yaklaşık 750 YTL değerinde ve aralarında pişik kremi, parfüm ve makyaj malzemelerinin de bulunduğu kozmetik ürünleri çaldıkları tespit edildi. 

Ayrıca 4 kafadarın aynı gün önce Edirne'deki bir süpermarkette hırsızlık yaptıkları daha sonra ise Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki bir süpermarkete girerek sırt çantası ile hırsızlık yaptıkları belirlendi. Bir günde 3 süpermarkete girerek yaklaşık 3 bin YTL değerinde ürün çalan hırsızlıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 13:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?