9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Hurdaya dönen araçtan mucize kurtuluş

Almanya'da çalışan ve yaz tatilini kızı 7 yaşındaki Tamara ve oğlu 4 yaşındaki Cem'le birlikte memleketi Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde geçiren Ali Can kullandığı otomobil, patlayan lastik nedeniyle kontrolden çıkıp art arda taklalar attı. Otomobil hurda yığınına dönerken, taktıkları emniyet kemeri ve şişen hava yastığı nedeniyle baba- oğul kazayı hafif sıyrıklarla atlattı, Tamara ise yara almadı.

Kaza saat 11.00 sıralarında TEM yolunun Edirne'ye 20, Kapıkule Sınır Kapısı'na 45 kilometre uzuklıktaki Oğulpaşa Mevkii'nde meydana geldi. Alman eşi çalıştığı için kendileriyle gelemeyen 35 yaşındaki Ali Can, kızı Tamara ve oğlu Cem'le birlikte Ordu'nun Fatsa İlçesi'ndeki akbarabalarına gitti. Ali Can, 6 haftalık iznini burada geçirdikten sonra önceki gün DON TS 993 plakalı BMW marka otomobiliyle dönüş için yola çıktı. Yaklaşık bin kilometre yol kat eden Ali Can, Kapıkule Sınır Kapısı'na yaklaştığı sırada patlayan sol ön lastik nedeniyle direksiyon kontrolünü kaybetti ve ilk önce refüj demirlerine çarptı, ardından da otomobil takla atmaya başladı. Yaklaşık 100 metre sürüklenen ve art arda taklalar atan otomobil, kazanın ardından tam bir hurda yığınına döndü. Ali Baş ve arka koltukta oturan oğlu Cem, taktıkları emniyet kemeri, şişen hava yastıkları nedeniyle kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yine arka koltukta oturan ve emniyet kemeri takılı olan Tamara ise kazayı yara almadan atlattı. Kazayı gören vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri baba-oğlu ambulansla Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedavi altına alınan baba-oğlun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

TAMARA'NIN GÖZ YAŞLARI

Olay yerine gelen ambulansa babası ve kardeşinin bindirildiğini gören Tamara, “Beni bırakmayın” diye bağırarak ağlamaya başladı. Gözyaşlarına boğulan Tamara'yı polis ekipleri teselli etmeye çalıştı. Tamara da aynı ambulansa bindirildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
DHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 15:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?