2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

İHH Vakfı'nın eyleminde gerginlik

Edirne'de İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin Filistin'e yardım kampanyası başlatmak için kendilerine stant kurulması izni vermediğini gerekçe göstererek eylem yaptı. Eylem sırasında Filistin bayrakları taşıyan grup ile CHP'liler arasında gerginlik yaşandı. İki grup arasındaki gerginliği araya giren polis ekipleri güçlükle engelledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Edirne Şubesi üyesi yaklaşık 30 kişi, Saraçlar Caddesi'nde toplanarak, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin Filistin'e yardım kampanyası başlatmak için kendilerine stant kurmasına izin vermediklerini gerekçe göstererek protesto eylemi yaptı. Eyleme katılan grup Filistin bayrakları taşıdı.

Bazı grup üyeleri ise ellerinde 'Sedefçi = İsrail' pankartları taşıdı. Zaman zaman tekbir getiren grup adına Habil Mert açıklama yaptı. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin İsrail ortağı olduğunu öne süren grup sözcüsü Habil Mert, "Biz Filistin için yardım kampanyası için stant kurmak istedik.Ancak Belediye Başkanı bize izin vermedi. O başkan yeni yılda burada içkili bir yılbaşı eğlencesi düzenledi ve Selimiye Camiinin bahçesinde konserler verdi. Ancak bizim yardım Filistin için kurmak istediğimiz yardım stantına izin vermedi. Biz de Hamdi Sedefçi'yi İsrail dostu ilen ediyoruz "dedi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında grubu izleyenler arasında bulunan bazı vatandaşlar ile CHP eski merkez İlçe Bakanı Erdal Akgün ile CHP Belediye Meclis üyesi Şefik Kondural 'Filistin bayrağı sallıyorsunuz, Nerede bizim Türk bayrağımız. Tarikatçısınız siz' diye bağırdı. Tartışmanın iyice gerginleşmesi üzerine bazı karşı grup üyeleri eylemcilerin üzerine yürüdü. Araya giren çok sayıda polis ekibi olayları daha fazla büyümeden engelledi. Eylemci grup daha sonra caddeden ayrılırken, bazı vatandaşlar ise Türk bayrağı açtı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 18:01:52
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 18:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?