8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

İhracat sınırları zorluyor

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, yurt dışına çıkış yapacak yüzlerce TIR, 14 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. 

İhracattaki artış devletin yüzünü güldürürken, sınır kapılarında saatlerce sıra bekleyen TIR sürücülerinin çilesi haline geldi. 

İhracattaki artış ve yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte firmaların taahhüd ettikleri malları bir an önce teslim etmeye çalışmaları kuyrukların uzamasına neden oluyor. Kapıkule sınır kapısında daha önce sadece hafta sonları kuyruk olurken, son günlerde tüm hafta boyunca oluşmaya başladı. 

Kapıkule sınır kapısını geçebilmek için 40 saat beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden TIR sürücüleri, "Kapıkule sınır kapısını geçmek için günlerimiz kuyrukta geçiyor. Şu anda 14 kilometre kuyruk var. Yetkililer artık bizi duysun ve bu problemi bir an önce çözsünler. Yurtdışına çıkış yapabilmek için 40 saat beklemek zorunda kalıyoruz, bizim sınırlarda vakit kaybetmemiz müşterileri de kaybetmemiz anlamına geliyor. Götürdüğümüz malı taahhüt ettiğimiz zamanda teslim edemediğimiz için müşteri kaybediyoruz. İhracatta büyük artış var, sefer ve araç sayılarında artışlar oldu. Bu kuyruklar ihracatı baltalayan en büyük etken" şeklinde konuştu. 

Bu arada, Kapıkule sınır kapısından 951 TIR çıkış yaparken, 467 TIR ise giriş yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 15:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?